Ni pokojnima ne daju mira: Ukraden dio ograde katoličkog groblja u mjestu Ivanci

U ratu i neposredno nakon rata potpuno je napušteno i uništeno. No, mještani su, uz potporu Općine, uredili i ogradili mjesno groblje te su ga obilazili i molili za svoje pokojne...

foto-ramski-vjesnik.ba
Podijeli

Nepoznati počinitelji su ukrali dio ograde katoličkog groblja u naselju Ivanci. Ovaj vandalski čin prijavljen je Policijskoj postaji Prozor-Rama.

Nepoznati počinitelji su ukrali dio ograde katoličkog groblja u naselju Ivanci. Ovaj vandalski čin prijavljen je Policijskoj stanici Prozor-Rama. Doznajemo od župnika don Marina Marića da je također odnesen dio ograde i u mjestu Crni Vrh u Neretvici.

foto-ramski-vjesnik.ba

Ograda je odnesena što jasno govori da su je lopovi naumili prodati u staro željezo ili nekoga prevariti s tom prodajom, javlja Ramski Vjesnik.

Ivanci se nalaze u blizini regionalne ceste R418b Prozor- Konjic, između Šćipa i Pajića. Selo pripada općini Prozor-Rama, a župi Solakova Kula. U ratu i neposredno nakon rata potpuno je napušteno i uništeno. No, mještani su, uz potporu Općine, uredili i ogradili mjesno groblje te su ga obilazili i molili za svoje pokojne.

VEZANE VIJESTI

KRVAVI SVATOVI!…POSAVINA – Zbog hrvatske zastave srbi presreli svatove, mladoženji nanijeli ozljede vatrenim oružjem…Oteli su zastavu, slomili i stavili u auto

 


Podijeli