Podijeli

Televizija N1 izvijestila je da je ministrica Divjak 16. svibnja2018. Odboru za obrazovanje, znanost i kulturu Hrvatskoga sabora predstavila projekt kurikulne reforme (http://hr.n1info.com/a302807/Vijesti/Divjak-Odboru-predstavila-projekt-kurikularne-reforme.html). Nama je u tome najvažnija rasprava između saborskog zastupnika g. Hrvoja Zekanovića i vanjskoga člana Odbora Nevena Budaka.

Zekanović je, među ostalim, pitao hoće li u eksperimentalnim udžbenicima pisati da je Srbija u namjeri da ostvari projekt Velike Srbije bila agresor na Hrvatsku i da je Domovinski rat bio obrambeni, a ne građanski. Istaknuo je kako je puno reakcija vezano za nedovoljnu zastupljenost Domovinskog rata u kurikulumu povijesti.

Budak je odgovorio nepristojno i s visine, što se odčitava po tome da je, umjesto da odgovori na pitanja, zastupnikaZekanovića pitao je li pogledao kurikul povijesti i uvrijedio ga rekavši da bi, da ga je pročitao, vidio da JOŠ NEMA OPISA SADRŽAJA i da je JEDINA TEMA koja je obrađena Povijest Republike Hrvatske od 1990. do danas „gdje je puno više nastavnih sati nego što je do sada posvećeno Domovinskom ratu.“

Pa je pseudointelektualno nadmoćno rekao da smatra da ne bismo trebali javno raspravljati o nekoj temi ako se prethodno o njoj ne informiramo.

A g. Zekanović je bio informiran o problemu i upravo to je i pitao! O tome je Braniteljski portal opširno pisao, opširno, precizno i više puta!https://www.braniteljski-portal.com/otkrili-smo-upozorenje-svima-u-kurikulu-predmeta-povijest-nema-povijesti-domovinskoga-rata

U KURIKULU NEMA SADRŽAJA POVIJESTI DOMOVINSKOGA RATA!

Prevara se krije pod Budakovim blefom da je „obrađena Povijest Republike Hrvatske od 1990. do danas, gdje je puno više nastavnih sati nego što je do sada posvećeno Domovinskom ratu.“

Budak to ne laže, nego vara. Krije da Domovinskoga rata nema! (Ili ga ima jako malo, a sadržaj se ne zna.)

 1. TRAŽIMO DA SE DETALJAN, POTPUN I OPŠIRAN SADRŽAJ GRADIVA POVIJESTI DOMOVINSKOGA RATA OBJAVI HRVATSKOJ JAVNOSTI!
 2. TRAŽIMO DA SE IZRIČITO NAVEDE KOLIKO U KOJEMU RAZREDU IMA SATI POVIJESTI DOMOVINSKOGA RATA!
 3. TRAŽIMO DA TAJ OPSEG I SADRŽAJ RECENZIRA HAZU I DA SE O NJEMU ODMAH OTVORI NOVA JAVNA RASPRAVA!
 4. TRAŽIMO DA SE ISPUNE SVI ZAHTJEVI I PRIMJEDBE RECENZENATA HAZU I DA SE UDŽBENICI NE TISKAJU DOK IH HAZU NE ODOBRI!
 5. TRAŽIMO DA SE POVIJEST DOMOVINSKOGA RATA NAPIŠE U SKLADU SA SABORSKOM DEKLARACIJOM O DOMOVINSKOM RATU!
 6. TRAŽIMO DA TO GRADIVO JASNO OPIŠE SRPSKI TEROR NAD HRVATIMA U 20. STOLJEĆU!
 7. TRAŽIMO DA SE JASNO I KONKRETNO OPIŠE POLITIČKI TIJEK DOGAĐAJA KOJI SU DOVELI DO PROGLAŠENJA SLOBODNE, SAMOSTALNE I DEMOKRATSKE REPUBLIKE HRVATSKE, UKLJUČIVŠI I REZULTATE REFERENDUMA O SAMOSTALNOSTI I GLASOVANJA U SABORU!
 8. TRAŽIMO DA SE JASNO DOKUMENTIRA SRBOČETNIČKA AGRESIJA NA REPUBLIKU HRVATSKU!
 9. TRAŽIMO DA SE U GRADIVU KONKRETNO NABROJE ZLOČINI NAD HRVATIMA, RAZARANJA I ŠTETE!
 10. TRAŽIMO DA SE NA OVE NAŠE ZAHTJEVE OČITUJE PREDSJEDNICA KOLINDA GRABAR KITAROVIĆ, PREMIJER ANDREJ PLENKOVIĆ, MINISTRICA BLAŽENKA DIVJAK, MINISTAR HRVATSKIH BRANITELJA TOMO MEDVED, TE HAZU I CIJELA HRVATSKA JAVNOST!

Braći i sestre hrvatski branitelji i svi hrvatski građani!

Ne smijemo dopustiti Budaku, Jokiću, Divjak i sličnima da krivotvore i zatajuju hrvatsku povijest! Ovo je i naša Domovina i naša povijest!

TRAŽIMO ISTINU!

-TRAŽIMO DEMOKRACIJU, TRANSPARENTNOST RADA I KONSENZUS!

-MI NISMO GRAĐANI DRUGOGA REDA.

-Budak nije ni pametniji, ni bolji, niti vrjedniji od Zekanovića.

Braćo i sestre hrvatski branitelji i svi hrvatski građani!

-U pitanju povijesti Domovinskoga rata ne smijemo popustiti ni za milimetar! Dosta je bilo iskrivljivanja i lažiranja hrvatske povijesti!

-Došlo je vrijeme da izdajice i neprijatelji više ne smiju i ne mogu pisati hrvatsku povijest!

-Ne dajmo se! Idemo do kraja – istina i samo istina!

Znanstveni tim-Uredništvo / Braniteljski portal


Slične teme;

-HRVOJE ZEKANOVIĆ bombardirao ministricu MZO Divjak pitanjima o kurikulu povijesti iz Domovinskog rata…Ministrica mu zbunjena pitanjima,nije znala ništa odgovoriti…VIDEO…

-Tko je Neven Budak

-Budak podržao Jokića

-PREVARA I SUBVERZIJA: Branitelji ogorčeni eksperimentalnim kurikulumom, traže sastanak s ministricom: U udžbenicima praktički nema Domovinskog rata, Hrvatskoj je ukradena povijest!

Podijeli

9 KOMENTARI

 1. Natavno da se ne smije odustati, država se treba izgrađivati i njegovati, odgajari kao malo dijete, ali mi to nismo shvatili. Domovinski rat je za nas svetinja, ali nasa djeca u skolama ne uče o tomu gotovo ništa.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 8 =