Podijeli

Prosvjede su organizirale udruge koje pokušavaju natjerati federalni parlament da usvoji novi zakon o pravima razvojačenih branitelja, uključujući redovita mjesečna primanja za sve među njima koji su nezaposleni

Nekoliko stotina razvojačenih pripadnika Armije Bosne i Hrecegovine u srijedu je izašlo na ulice Sarajeva u nastojanju da blokiraju promet središtem grada pri čemu su se sukobili s policajcima koji su ih u tome pokušavali spriječiti.

Do sukoba je došlo u ulici Obala Kulina Bana, ključnoj prometnici koja vodi prema starom dijelu grada gdje je oko 300 prosvjednika, koji su se u povorci najprije kretali nogostupom, izašlo na kolnik, a zatim su se sukobili s policajcima koji su osiguravali prilaze. Sarajevski mediji pišu da je ozlijeđeno nekoliko desetaka ljudi.

Žele novi zakon o pravima branitelja

Prosvjednici su policajce napali zastavama sa znakovljem Armije BiH. Stotinjak prosvjednika istodobno je zaposjelo ulicu kod zgrade u kojoj je sjedište parlamenta Federacije BiH.

Prosvjede su organizirale udruge koje pokušavaju natjerati federalni parlament da usvoji novi zakon o pravima razvojačenih branitelja, uključujući redovita mjesečna primanja za sve među njima koji su nezaposleni. Dva doma parlamenta razmatrala su prijedloge tog zakona i oba su ih usvojila, no u različitim tekstovima, a postupak usuglašavanja do sada nije proveden.

A.K.

 


Podijeli

1 KOMENTAR

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

šesnaest − 2 =