Podijeli

Nera Kristina Tuđman, unuka pokojnog predsjednika Tuđmana i kći Stjepana Tuđmana, prije tri dana vratila je člansku iskaznicu HDZ-a zbog neslaganja s politikom vodstva stranke. Odlazak je objavila na svom Instagram-profilu.

Matična organizacija Tuđmanove unuke bio je zagrebački HDZ, pa joj je Gradski odbor HDZ-a Zagreba na njezin zahtjev i dao ispisnicu iz članstva.

Vrlo je vjerojatno da je okidač njezina odlaska iz HDZ-a bila odluka Andreja Plenkovića, a potom i Predsjedništva HDZ-a, o ratifikaciji Istanbulske konvencije. Protiv Konvencije, naime, izjasnio se i njezin otac Stjepan Tuđman u pismu nekad istaknutih HDZ-ovaca vodstvu stranke, a kao saborski zastupnik HDZ-a protiv ratifikacije se izjasnio i Miroslav Tuđman.

Ako je suditi po dvojici Tuđmanovih sinova i unuci, dio obitelji Tuđman distancirao se od dijela politike Andreja Plenkovića, odnosno od odluke da Sabor uskoro usvoji zakon o ratifikaciji Istanbulske konvencije. Miroslav Tuđman ranije je objasnio da se ni slučajno ne protivi sprečavanju nasilja nad ženama, ali da rodnu ideologiju koja je, po njemu, dio Konvencije, ne može prihvatiti.

A.K.


Podijeli

15 KOMENTARI

  1. E da ste se odma 1990 godine uclanili u pravu stranku nebi se sada morali ispisivati. Jedina i prava je Hrvatska Stranka Prava. Ja to tvrdim 28 godina a niko mi nevjeruje. Ali polako otvarate oci malo je tribalo vise vremena ali nikada nije kasno. Bog i Hrvati. Hrvatska – Hrvatum. Na ljutu ranu, ljutu travu. ZA DOM SPREMNI !!!!!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

osamnaest − sedam =