Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Obrana Ivice Todorića uplatila je milijun eura jamčevine pa bi osumnjičeni bivši vlasik Agrokora uskoro mogao na slobodu. Ta je informacija Telegramu potvrđena iz krugova bliskih obitelji Todorić.

Milijun eura jamstva u gotovini Todoriću je kao uvjet za izlazak iz istražnog zatvora prošli tjedan odredilo izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu.

U prvom trenutku obrana je tvrdila kako Todorić nema toliko novca, no do danas je očito uspio prikupiti cijeli iznos i uplatiti ga u gotovini. I sa Županijskog suda u Zagrebu potvrđeno nam je da je Todorićeva obrana zatražila da mu se ukine istražni zatvor jer je uplaćen iznos jamstva.

ŠTO SADA SLIJEDI?

Nakon što sredstva sjednu na račun suda, Todorić će biti pozvan pred istražnog suca kako bi obećao da se u nastavku istrage u aferi Agrokor neće kriti. Uz to, bit će mu oduzeta putovnica te neće smjeti napuštati mjesto prebivališta.

Iako su Kulmerovi dvori djelomično pod blokadom Todorić se, kao i ostali članovi njegove obitelji, može vratiti u svoj dom u zagrebačkim Šestinama.

Punih godinu dana od otvaranja istrage Todorić je boravio u Londonu, tvrdeći da se ne skriva pred hrvatskim pravosuđem. Nakon izručenja završio je u istražnom zatvoru u Remetincu, jer je sud zaključio kako još uvijek postoji opasnost od bijega.

Prvotni iznos od 118 tisuća funti ili nešto više od milijun kuna, koji je ponudila Todorićeva obrana, sud nije prihvatio kao jamstvo, već je zatražio da uplati 7,5 milijuna kuna. Ta cifra trebala bi ga odvratiti od pokušaja da pobjegne iz Hrvatske i sakrije se pred kaznenim progonom.H

D.K. 


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

15 KOMENTARI

  1. zasto su neki tako zlocest prema tom covjeku.On sigurno nije nista ukrao ,kao sto neki to navode ,koji ne razumiju trzoste.Todoric je uzimao Kredite nekad za 9%. Lidl ,Aldi i ti strani lanci dobijau Kredite 0.1% i to je velika razlika.Jedan Wirtschaftsprüfer (Trzisni Kontrolor) na predavanj naveo je primjer kako poluje Aldi i Lidl da od Srijede do srijede ,dobijaju njihof Lieferung ,a placaju do 9+1 dan .A to znaci ako platis za 9dana i desti dan su novci na kontu lieferanta ,automatski skiadas Skonto§ 3%.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

dvanaest + 6 =