Nema pobjednika na svijetu koji su ikada bili ovako poniženi u svojoj državi kao mi branitelji!

Foto-ilustracija-facebook
Podijeli

Nekako imam osjećaj kako iz dana u dan sve više nas hrvatskih branitelja pušta suzu. Plačemo svjesni činjenice kako nismo osigurali dostojanstvo svojim suborcima, svome narodu. Te suze osjećaju, podsjećaju nas na surovu stvarnost.

Svaka treća osoba u hrvatskoj je siromašna, a ostali su na rubu siromaštva. 400.000 Hrvata iselilo se iz domovine i sve se to događa u zemlji bogatoj resursima. To nije hrvatska koju smo sanjali mi branitelji kada smo 91. goloruki stali pred treću vojnu silu u Europi. Naišli smo na prepreku koja se zove izdaja, zaustavlja um, misao i napredak naroda.

Zar opet moramo biti robovi u vlastitoj državi jer su vladajuće strukture koje su se desetljećima izmjenjivale kao na traci, rasprodale ono što je krvlju stvoreno i tako pljunuli na sve poginule u domovinskome ratu. Na invalide rata, na udovice, na majke, na djecu, na sve one koji su se žrtvovali za boljitak ljepe naše. Kakve to spodobe od ljudi mogu tako nešto napraviti vlastitome narodu? Izdali su vlastiti narod, nacionalne interese, izdali su naše snove. Branili smo časno domovinu i bili ponosni što smo dio hrvatskoga sna i težnje hrvatskoga naroda kroz tisuću godina.

Božjom voljom, hrabrošću i duhom svojih ljudi, opstali smo 1991. godine, kada su nas mnogi vidjeli konačno zgažene. U tom povijesnom vremenu rodila se Hrvatska država inspirirana mukom, junaštvom i mudrošću najodličnijih muževa Hrvata, kao iskrica neumrlog duha pradjedova da zauvijek traje.

Gospodo političari prezirem vas i one koji su vas izabrali na izborima te vam tako dali mogućnost da rasprodate Hrvatsku nam svetu. Sada znamo kako snovi nikada ne postaju stvarnost. Sanjali smo Hrvatsku u kojoj ćemo svi dobro živjeti s obzirom na resurse koje Hrvatska ima ili bolje rečeno je imala. Kako da danas priđemo ljudima i da im kažemo kako nitko od nas nije vodio osobni rat iz osobnih interesa. Vodili smo borbu za opstojnost Hrvatskoga naroda, za ljepšu i sretniju budućnost budućih naraštaja. Pogriješili smo što smo nakon veličanstvene pobjede u oluji predali vlast izdajnicima, ratnim profiterima i reformiranim komunistima. Sumnjam da itko vidi rješenje nevidljivih, ali opipljivih okova koji su nam nametnuti., napisao je

Autor / Dražen Glogović

** Stavovi i mišljenja iznesena u kolumnama i komentarima osobna su mišljenja njihovih autora i ne odražavaju nužno stajališta Uredništva Braniteljskog portala već isključivo mišljenje i stavove njihovih autora**


Podijeli