Nema novih slučajeva korone, trgovinama se ukida pauza za dezinfekciju prostora

Ukupan broj preminulih je 104...

Podijeli

Novooboljelih od koronavirusa ni danas nema u Hrvatskoj.

– Broj novooboljelih u Republici Hrvatskoj u 24 satnom razdoblju je 0, čime je ukupan broj oboljelih od koronavirusa 2247 – objavio je danas, 7. lipnja, Stožer civilne zaštite RH.

Do sada je testirano 68740 osoba, od toga 226 u posljednja 24 sata.

Na bolničkom liječenju je 10 osoba. Od toga su na respiratoru dva pacijenata.

Ukupan broj ozdravljenih je 2126, što je pet novoozdravljenih u 24 sata.

Od toga ih je 826 otpušteno iz bolnice, a kod kuće je ozdravilo 1309 osoba.

Ukupan broj preminulih je 104.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske je danas donio Odluku o izmjeni Odluke o radnom vremenu i načinu rada djelatnosti trgovine za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19.

– Nastavno na povoljnu epidemiološku situaciju Stožer je danas donio Odluku o izmjeni Odluke o radnom vremenu i načinu rada djelatnosti trgovine za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19, kojom je ukinuta obvezna pauza od sat vremena između dvije smjene radi izmjene radnika i čišćenja i dezinfekcije prostora za prodavaonice koje rade dvokratno. Naravno, to ne znači da čišćenje i dezinfekcija prostora prodavaonica više nisu potrebni, već je preporuka Stožera da se redovito provode čišćenje i dezinfekcija prostora prodavaonica sukladno preporukama i uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo – objašnjeno je.

M.M.


Podijeli