Nekretnine tvrtke Ninoslava Pavića bivšeg većinskog vlasnika Europapress Holdinga (EPH) Ninoslava Pavića,idu na javnu dražbu: Prodat će se za milijun kuna

Po načelu 'viđeno-kupljeno"...Navodi se kako u procjeni vrijednosti imovine Com Com d.o.o treba razmotriti i udjele te tvrtke u drugim društvima, naročito u Hanza mediji, bivšem EPH-u koji je preuzeo pokojni Marijan Hanžeković, zbog čega je Pavić pokrenuo spor tražeći oko 260 milijuna kuna odštete...

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Trgovački sud u Zagrebu za 3. listopada zakazao je prvu javnu dražbu za prodaju nekretnina Com.Com d.o.o u stečaju, tvrtke bivšeg većinskog vlasnika Europapress Holdinga (EPH) Ninoslava Pavića, na kojoj će se stanovi i dijelovi zgrade u vlasništvu te tvrtke u zagrebačkoj Bužanovoj ulici prodavati po cijeni nešto većoj od 988.000 kuna

Kako se navodi u sudskom zaključku, nekretnine Com.Coma se na toj dražbi ne mogu prodati po cijeni nižoj od navedene, potencijalni kupac prije dražbe mora uplatiti 50.000 kuna jamčevine, a prodaja će se provoditi po načelu “viđeno-kupljeno” te su isključeni svi naknadni prigovori.

Sudska odluka uslijedila je nakon utvrđivanja vrijednosti nekretnina Com Com d.o.o, od koje vjerovnici u stečajnom postupku potražuju više od 90 milijuna kuna, te nakon izvješća stečajnog upravitelja u kojem se isticalo kako nad tim nekretninama postoji razlučno pravo Raiffeisen banke koja ima tražbinu od oko 8,7 milijun kuna.

Ističe se kako je, nakon provedenog natječaja za prodaju pokretnina Pavićeve tvrtke u stečaju, na javnoj dražbi prodan i nekad skupocjeni Mercedes E50 AMG 210, za koji je kupac nakon četvrtog oglasa za prodaju izdvojio samo 13.250 kuna s PDV-om.

Navodi se kako u procjeni vrijednosti imovine Com Com d.o.o treba razmotriti i udjele te tvrtke u drugim društvima, naročito u Hanza mediji, bivšem EPH-u koji je preuzeo pokojni Marijan Hanžeković, zbog čega je Pavić pokrenuo spor tražeći oko 260 milijuna kuna odštete.

Izvješće stečajnog upravitelja uslijedilo je nakon što su u siječnju utvrđene tražbine vjerovnika Pavićeve tvrtke u ukupnom iznosu većem od 90 milijuna kuna, među kojima je najveća utvrđena tražbina Agrokora u iznosu od 59,6 milijuna kuna.

Agrokorovo potraživanje temelji se na ugovoru o namjenski oročenom depozitu, ugovoru o kratkoročnom kreditu i sporazumu o reguliranju međusobnih odnosa sklopljenih od listopada 2012. do kolovoza 2016.

Tvrtka Com. Com. osnovana je 2004. s temeljnim kapitalom od samo 20.000 kuna i sjedištem u zagrebačkoj Katančićevoj ulici. Kao jedini osnivač navodi se Pavić, a upravo je Com Com. bila tvrtka preko koje je bivši vlasnik EPH-a držao većinski udio u toj medijskoj kompaniji.

Stečajni postupak nad Com Com. otvoren je u kolovozu prošle godine.

Podsjetimo;

Trgovački sud u Zagrebu je za 20. ožujka 2018.g zakazao još jednu javnu dražbu za polovicu dvorca i parka Golubovec, stečajnu imovinu tvrtke Vilinske poljane u suvlasništvu Ninoslava Pavića, na kojoj će se nekretnine i zemljište na nešto više od 6400 kvadrata prodavati po početnoj cijeni od 600.000 kuna, o čemu je izvještavao večernji.hr.

Na navedenim nekretninama u Donjoj Stubici upisano je pravo u korist razlučnih vjerovnika Karlovačke banke, bivšeg Fonda za razvoj i zapošljavanje, bivše Varaždinske banke (Vaba), ali i Ministarstva financija. Budući da je dvorac Golubovec zaštićeni spomenik kulture i ima svojstvo kulturnog dobra, pravo prvokupa ima Republika Hrvatska. Prodaja nekretnina tvrtke Vilinske poljane d.o.o uslijedila je nakon otvaranja stečaja te tvrtke u srpnju 2014. i odluke stečajnog upravitelja o prodaji nekretnina iz listopada 2015. godine. Na ovoj posljednoj zakazanoj javnoj dražbi početna cijena je više nego prepolovljena u odnosu na 1,3 milijuna kuna koliko je bila cijena na javnoj dražbi krajem prošle godine.
Tvrtka Vilinske poljane osnovana je 2005. s temeljnim kapitalom od 3,8 milijuna kuna, a kao osnivači su navedeni Damir Vlajčević i Ninoslav Pavić, bivši vlasnik medijske kompanije Europapress Holding (EPH), sada Hanza media.
Vilinske poljane poznate su i kao tvrtka koja je od poznate tekstilne tvrtke Kamensko nakon stečaja potraživala više od 7,7 milijuna kuna, što je bilo pobijeno tek završetkom stečaja Kamenskog ove godine. Upravo zbog spornih tražbina tvrtke kojoj su na čelu bili Pavić i Vlajčević, ujedno i jedan od čelnika uprave Kamensko d.d., bili su održani prosvjedi radnika, a to je i bio predmet policijske istrage tijekom 2011. i 2012. godine, tijekom koje su bili privedeni i ispitani bivši direktor Kamenskog Antun Crlenjak i Davor Vlajčević.

Osim u slučaju Kamensko, Vilinske poljane bile su poznate i po aferi “Kobilje mlijeko” zbog nenamjenskog trošenja više od 14 milijuna kuna plasiranih preko tadašnjeg državnog Fonda za razvoj i zapošljavanje za kupnju zgrade, rasplodnih kobila i konja te opreme za mužnju, u sklopu tog projekta planiranog, ali i nikada ostvarenog u neposrednoj blizini dvorca Golubovec, pisao je večernji.hr.

A.K.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

1 KOMENTAR

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 × 5 =