Podijeli
 • 56
 •  
 •  
 •  
 •  
  56
  Shares

Hrvatska je odmarala igrače, odmarao ih je i francuski izbornik Didier Deschamps. Je li to normalan potez, je li kršenje fair playa, utjecanje na konačan rezultat? Priča se o tome dosta na svakom velikom natjecanju, uvijek je ista tema i nikad nema konačnog zaključka. Kako tko gleda. Razgovarali smo ovdje u Moskvi s nekoliko inozemnih novinara, pokušali dobiti neki generalni zaključak.

– Ja mislim da je to sasvim u redu. Zašto izbornici ne bi odmarali igrače? Ovo je turnir, ima dosta utakmica, a i svaki izbornik ima na raspolaganju 23 igrača. Ako si riješio pitanje prolaska, logično je da ćeš u trećoj utakmici isprobati i ostale snage, da malo razigraš i druge igrače, da im daš priliku – misli kolega Aljaš Golcer sa slovenskog državnog radija i televizije.

– Hrvatska ima puno kvalitetnih igrača i tko sad može reći tko je tu prvi, tko je drugi sastav? Kad će ostali igrati, ako ne igraju kad je rezultatski sve riješeno? Ma, nije to uopće problem, a što se Hrvatske tiče, vjerujem da možete doći daleko, možda i do finala.

Na sličnom je tragu i Aleksandr Kuzmak s ruskog Chanell Onea. Ne vidi puno toga spornoga u odmaranju igrača i postavljanju nominalnih pričuva na teren na SP-u.

– Vidite, to rade svi i svuda. Na svakom natjecanju. Normalno je to, izbornici odlučuju što im treba, što je najbolje za njih. Ako imaju privilegij da mogu odmoriti igrače, oni će to učiniti kad su već izborili plasman u drugi krug – rekao je kolega Kuzmak i dodao:

– U redu, to može biti problem za ostale reprezentacije u skupini, ali znate da svatko gleda sebe i po meni je to legitimno.

Kolega Aito s jednog japanskog portala samo je kratko komentirao:

– Svi to rade, svi gledaju svoj cilj i kako ga ostvariti.

Uostalom, zaključit će mnogi, ako si izborio drugi krug već nakon dva kola, možda i zaslužuješ nagradu i privilegij da odmaraš igrače i čuvaš ih za nove izazove. A kasnije će se pokazati je li to za tebe bilo dobro ili nije,pišu sportske.hr


Komentar; Uostalom hrvatski izbornik Zlatko Dalić je često znao napomenuti da treba gledati sebe i svoju ekipu i ostvariti što bolji rezultat…I potpuno je u pravu! Rezultat je ostvaren odličnom igrom hrvatske nogometne reprezentacije pod palicom Zlatka Dalića kojeg tzv hrvatski mediji baš ne hvale već se čini da jedva čekaju da Hrvatska kiksa, tako da njega i cijelu hrvatsku reprezentaciju mogu popljuvati, na njima svojstven način. Međutim, Zlatko Dalić ih je sve začepio sa svojim mirnim i znalačkim stavom.

Izbornik najbolje zna što i kada treba raditi kad su izmjene u pitanju, što je i dokazao u ove tri utakmice koje smo sve tri pobijedili. Pa za Boga miloga, Zlatko Dalić je već sad ušao u povijest sa sve tri pobjede u prvom krugu, i to ne bilo kakve pobjede već uvjerljive i dostojne hrvatske ekipe koja timski izgara i ostavlja srce na terenu. Rezultat je tu! Pobjede su tu! Zlatko Dalić će zasigurno znati posložiti ekipu i za ne baš dobre Dance. I njih će pobijediti!?

Ostaje za vidjeti svo mudrijašenje tzv hrvatskih medija koji, mnogi od njih (čast iznimkama) navijaju za protivničke reprezentacije kao i ne mali broj tzv hrvata u Hrvatskoj. Nažalost je tako , ali se to nitko ne usudi javno reći, a ne daj Bože napisati. Zato Daliću i cijeloj reprezentaciji koja nas je do sad sve oduševila, želimo mnogo sreće i športskog uspjeha, pa makar do finala. Sretno Hrvatska!

D sam potpuno u pravu u nastavku;

Nakon utakmice protiv Islanda na meti vandala našao se automobil Ivane Vide, supruge hrvatskog reprezentativca Domagoja.

Naime, na njezinom Range Roveru nepoznati vandal razbio je staklo, no sudeći prema njezinoj objavi na Instagramu to joj nije pokvarilo raspoloženje. Naprotiv, nepoznatom vandalu i počinitelju poručila je: “Znate li da mi ne možete ništa?”.

Supruge hrvatskog reprezentativca Domagoja -Ivane Vide -hrabro je odgovorila mrziteljima svega što je hrvatsko! Bravo Ivana!

H.H./Braniteljski portal


Podijeli
 • 56
 •  
 •  
 •  
 •  
  56
  Shares

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here