NECENZURIRANA OBJAVA!Torcida Brač o napadu u Supetru: ‘Gradonačelnica nam je potporu ukinula još prije dvije godine i zabranila grafit posvećen stradanju Vukovara’

Nepobitna činjenica je da je gradonačelnica Supetra tu, inače simboličnu financijsku potporu, ukinula još prije dvije godine, kao što nam je uskratila i dozvolu za izradu grafita posvećenog stradanju Vukovara u Domovinskom ratu...

Podijeli

Dijelimo službenu i necenzuriranu objavu Torcide Brač koju mainstream mediji i lokalni  umrezeni – portali neće objavit, glede izjave gradonačelnice Supetra oko neke tučnjave par pijanih likova u 4 ujutro koja je digla javnost i manipulativne medije na zadnje noge na nivo razaranja Vukovara:

foto-facebook

Zbog kaznenog djela nanošenja teških tjelesnih ozljeda 26-godišnjem vatrogascu u Supetru na Braču 22-godišnjem mladiću koji je sudjelovao u napadu na sezonske radnike u ponedjeljak je izrečena mjera opreza prema kojoj se vatrogascu ne smije približavati na 150 metara niti kontaktirati s njim, doznaje se u državnom odvjetništvu.

“Ponukani izjavama lokalnih političara povodom nemile situacije koja se neki dan dogodila u Supetru oko 4 sata ujutro, osjećamo potrebu izvijestiti javnost da je takvo kolektiviziranje krivnje, prije bilo kakvog zakonitog utvrđivanja činjenica, usmjerene na Torcidu Brač nedopustivo i zlonamjerno, te isključivo usmjereno na prikupljanje jeftinih političkih bodova. Naime, Torcide Brač je dana 08.06.2019. (subota) organizirala 6. izdanje malonogometnog turnira Torcida Brač Kup koji se odvio od 18:00 do 22:00 sati, bez ijednog incidenta, dok je karakter turnira, kao i svake godine do sada, bio humanitaran.

No, ono što se dogodilo u kasne noćne sate nakon turnira nije i ne može biti pod kontrolom Torcide Brač, niti mi kao organizacija možemo snositi sankcije za takva nedjela. Međutim, dijelu medija i javnosti, a poglavito lokalnim političarima na vlasti u Supetru, to nikako nije jasno, (a trebalo bi biti), pa primjenjuju metodu kolektivne krivnje uz najavu ‘vječne zabrane’ korištenja betonskog nogometnog igrališta i ukidanja novčane potpore Torcida kupu, čime se stvara dojam da je taj turnir egzistirao na grbači gradskog proračuna, što nije istina.

Nepobitna činjenica je da je gradonačelnica Supetra tu, inače simboličnu financijsku potporu, ukinula još prije dvije godine, kao što nam je uskratila i dozvolu za izradu grafita posvećenog stradanju Vukovara u Domovinskom ratu.

Na kraju želimo istaknuti da je ovaj turnir prepoznatljiv upravo iz svog humanitarnog karaktera, a koji se sada želi zabraniti radi izoliranog incidenta, te da se cjeloukupni novac koji se stekao održavanjem turnira svake godine proslijedio u humanitarne svrhe, bilo da se radi o pomoći potrebitim ljudima s Brača ili ljudima iz drugih dijelova RH, obnovi vukovarskog vodotornja, poplavljenim područjima ili bivšim igračima Hajduka, stoga ne dozvoljamo i odbijamo da se na takav način blati naša udruga i svi članovi Torcide Brač! ”

https://www.facebook.com/torcida.brac/?__tn__=%2Cd%2CP-R&eid=ARDTMkoLlW-83eAAWvaQSURi3782iHkoHCFmfSUCP1QsNQjZ6IU6QRTvLZcf8aqMSnZonRbPy-BDeOs

KNH TORCIDA BRAČ

M.M.


Podijeli

Comments are closed.