NE MOŽEMO VJEROVATI: Splitska profesorica koja je pokrenula inicijativu da vukovarski školarci dođu u Split zbog tog je istupa u javnosti prijavljena Etičkom povjerenstvu!

Hoće li profesorica dobiti opomenu? Dvije opomene mogu biti razlog i za izvanredni otkaz...

Prijavila ju je ravnateljica te obrazovne institucije Neda Bartulin 'zbog istupa u medijima', a Etičko povjerenstvo je potom dalo ravnateljici zeleno svjetlo da postupi po ovlastima. 
Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

Suzana Kačić Bartulović doživjela je neugodnost, a može dobiti i opomenu…

Zbog hvalevrijedne inicijative da vukovarski školarci dođu u Split, profesorica Ekonomske škole Suzana Kačić Bartulović je završila pred Etičkim povjerenstvom! Prijavila ju je ravnateljica te obrazovne institucije Neda Bartulin ‘zbog istupa u medijima’, a Etičko povjerenstvo je potom dalo ravnateljici zeleno svjetlo da postupi po ovlastima.

Hoće li dobiti profesorica opomenu? Dvije opomene, kažu nam, mogu biti razlog i za izvanredni otkaz, donosi dalmatinskiportal.hr. 

Profesorica je, podsjetimo, u nedjelju popodne zadnjeg dana rujna, ponukana istupom vukovarske kolegice koja je napisala otvoreno pismo kako učenici grada heroja nigdje ne putuju, reagirala ljudski, promptno i srčano te im poručila da ih Split čeka. Pozvala je tom prigodom i župana Blaženka Bobana da samo organizira autobus(e) za školarce. I to je bio istup u medijima.

Odmah ujutro župan je reagirao, osigurao sredstva i nazvao profesoricu da joj javi lijepu vijest. S obzirom na to da je bio ponedjeljak jutro, prvi radni dan, profesorica je obavijestila ravnateljicu. Nastavila je s organizacijom, niz škola se javilo, da bi desetak dana uslijedio hladan tuš – prijavila ju je ravnateljica Etičkom povjerenstvu.

– Nisam to čula, ne znam odakle ta informacija – negirala nam je ravnateljica.

Zamolila nas je i da ništa ne pišemo o realizaciji projekta, da će uskoro biti sastanak ravnatelja pa će vidjeti što se potaknulo oko toga.

Nazvali smo i profesoricu za komentar, ali, razumljivo, nije nam željela o kazni, kaže da je bitno samo da se ideja ostvari. Napravila je plan dočeka do detalja, uz pomoć ravnatelja i kolega drugih škola, stigla je i ponuda Klesarske škole Pučišća za vikend smještaj i obilazak Brača. Zahvalna je svima i nada se dovršetku projekta.

– Sredstva su osigurana, odmah sam rekao i profesorici i ravnateljici, samo čekam povratnu informaciju i mi smo spremni – rekao nam je župan.

Bilo bi lijepo da se ostvari u Tjednu sjećanja na Vukovar i Škabrnju, tim više jer je praktički sve spremno, osim što su nejasni razlozi ravnateljice.

Iz plemenite inicijative da se ‘rodi’ kazna i čekanje školaraca? Očito je moguće, makar će se posebice ove dane svi kuniti u Vukovar i žrtvu koju je podnio ovaj napaćeni grad.

T.H.


Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

15 KOMENTARI

 1. PRVO–Vukovar se piše Velikim slovom a ne malim..Vukovar–a Split ste stavili veliko slovo,,to se sve vidi…ali ako je nešto dobro za djecu—,,ovi ljudi tu neki napadaju ženu,ako je tila ili nešto dobro radi za djecu..pa nerazumim zasto je napadate…

 2. Vi ne znate koga branite jednu Jugo nostalgičarku Suzanu Pijacun slučajno sam iz njenog mjesta gdje joj i otac živi koji je za vrijeme Domovinskog rata kao oficir JNA i Kosovac nije htio predati vojnu bolnicu u Zagrebu.Koja je mene prizivala za ustašluk zbog majice HOS.Jedna je od glavnih SDPovaca u Splitu.Ravnateljice svaka čast.

 3. Glupaca. Vidno ljubomorna jer se ona toga nije sjetila tj. To ona vidi na nacin kako ju je ova javno prozvala jer ocito babetina ubire pare, a nezna skolarcima organizirati nekakav izlet ili put da nebi potrosila na ucenike na koje i treba.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

jedan × 4 =