Ne može mu nitko ništa!?-Đakić ponovno preživio:Stari novi gazda ostaje predsjednik HVIDR-e!

Predsjednik HVIDR-e Josip Đakić u četvrtak je dobio jednoglasnu potporu Glavnog odbora za daljnje vođenje te udruge, izvijestio je nakon sastanka predsjednik Glavnog odbora Josip Periša...

Podijeli

Predsjednika Hvidre i saborskog zastupnika HDZ-a Josipa Đakića posljednjih dana u javnosti je zamijenio Josip Periša (47), formalno dugogodišnji predsjednik Glavnog odbora ove braniteljske udruge, koji potpisuje i objašnjava njihova javna priopćenja…

HDZ-ov Josip Đakić, inače Predsjednik Saborskog odbora ratnih veterana, Saborski zastupnik HDZ-e, ostaje i na mjestu predsjednika HVIDR-a-RH…

U sjedištu HVIDRA-e održana je izvanredna sjednica svih tijela udruge: Predsjedništva, Glavnog odbora, Nadzornog odbora i Suda časti, na koju su bili pozvani svi predsjednici županijskih organizacija, njih 21 iz cijele Hrvatske, te pridruženi, 22. predstavnik iz redova HVO-a. Na sjednici je donesena odluka da Josip Đakić ostaje predsjednik HVIDRA-e.

Predsjednik HVIDR-e Josip Đakić u četvrtak je dobio jednoglasnu potporu Glavnog odbora za daljnje vođenje te udruge, izvijestio je nakon sastanka predsjednik Glavnog odbora Josip Periša…

„Glavni odbor HVIDR-e jednoglasno je odlučio da predsjednik Josip Đakić ima jednoglasnu podršku u daljnjem radu i vođenju HVIDR-e”, rekao je Periša novinarima nakon dvoipolsatnog sastanka svih tijela te udruge na kojem se očekivalo da će biti i zahtjeva za Đakićevom ostavkom.

Na pitanje je li očekivao takav razvoj situacije, Đakić je ponovio kako bi uvijek dobre rezultate trebala donositi demokratska rasprava, kao i kritika.

„Bio sam spreman na sve što moji kolege s kojima sam proveo 15 godina donesu kao odluke. Razuman sam prema njima i znam kakav su oni temperament jer sam i sam puno puta takav. Jedan drugoga moramo razumjeti i poštovati”, poručio je. Smatra kako njihovo zajedništvo prema invalidima Domovinskog rata mora uroditi plodom kako bi bili opskrbljeni svim što im je potrebno.

Đakić je rekao i da podupiru sve suborce iz drugih udruga kako bi zajedno iznjedrili najbolje odluke u budućnosti vezane uz Republiku Hrvatsku.

Rekao je i da traže sastanak s premijerom Andrejom Plenkovićem, predsjednikom Hrvatskoga sabora Gordanom Jandrokovićem i glavnim državnim odvjetnikom Draženom Jelenićem u vezi s predsjednikom SDSS-a Miloradom Pupovcem, zbog čijih je izjava i nastao glavni spor, te zbog nedovoljno brzog rješavanja ratnih zločina.

Smatra da i ti visoki državni dužnosnici razumiju kako je potrebno razgovarati o tim pitanjima jer su teme ozbiljne i u interesu Republike Hrvatske.

Đakić je objasnio da je taj njihov zahtjev za sastankom rezultat današnje sjednice Glavnog odbora te će biti i upućen tim visokim državnim dužnosnicima.

Na pitanje traju li izvidi DORH-a predugo, Đakić je odgovorio: “Po raspravi Glavnog odbora – da. Zato smo i zatražili razgovor kako bi uputili na to što se događa i je li potrebno toliko dugo vremena za njihove izvide i odluku. Također, kao i za podnošenje kaznenih prijava protiv svih koji su eventualno počinili ratni zločin a dosad nisu procesuirani.”

Đakić je potvrdno odgovorio na novinarski upit je li mu na sastanku netko zamjerio što sjedi “na dvije stolice”. “Je, i o tome smo raspravljali. To je Željko Dragašević (predsjednik bjelovarsko-bilogorske HVIDR-e) spočitnuo meni da sam čak u sukobu interesa, ali i ja njemu da je i on također na nižim nivoima. I to smo razriješili”, rekao je.

Negativno je odgovorio i na novinarski upit ima li pritisaka iz HDZ-a na branitelje u HVIDR-i. “Nema pritisaka. Tko nas može pritiskati? Demokratsko smo društvo i kritički raspravljamo o svim bitnim točkama koje su danas na hrvatskoj političkoj sceni i brinemo se za Domovinu jednako kao i Vlada i svi koji žele dobro”, rekao je Đakić.

Periša je potvrdno odgovorio na novinarski upit stoji li i dalje zahtjev Glavnog odbora HVIDR-e za raskidom koalicije sa SDSS-om. “On nije opozvan. Znači da stoji”, rekao je.

Predsjednik bjelovarsko-bilogorske HVIDR-e Željko Dragašević, koji se prije zauzimao za Đakićevu smjenu, rekao je kako su se na sastanku sve dogovorili te da poštuje volju većine. “Poštujemo odluku većine”, kratko je rekao novinarima.Hina

T.H.


Podijeli

Comments are closed.