NATJEČAJ ZA NAJLJEPŠU NEOBJAVLJENU DOMOLJUBNU PJESMU “GRAD U ŠKOLJCI”

U ORGANIZACIJI UDRUGE- "BRANITELJICE DOMOVINSKOG RATA RH"...

logo
Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Od 2013.g. do 2017.g. festival za najljepšu neobjavljenu domoljubnu pjesmu održavao se pod nazivom „Pjesmom protiv zaborava“. Od 2018.g., u spomen na vukovarskog branitelja i pjesnika Darka Dombaja, festival nosi naziv „Grad u školjci“, po njegovoj zbirci vukovarskih elegija…U ORGANIZACIJI UDRUGE- “BRANITELJICE DOMOVINSKOG RATA RH”

1.Na natječaju mogu sudjelovati svi punoljetni državljani Republike Hrvatske.

2.Sudionici natječaja mogu dostaviti samo jednu pjesmu, pisanu čitko ili tiskanu na računalu ili pisaćem stroju.

3.Pjesma mora biti pisana na hrvatskom jezikui latiničnim pismom.

4.Tema ovogodišnjeg festivala jeu širem smislu Domovinski obrambeni ratu Hrvatskoj, domoljublje i rodoljublje.

5.Pjesma ne smije biti duža od 30 (trideset) pisanih redova, računajući i naslov i razmake između strofa ako ih ima.

6.Do trenutka objave rezultata, pjesma ne smije nigdje biti objavljena.

7.Pjesma mora biti pisana u pet kopija i potpisana isključivo zaporkom (šifrom), koja ne smije biti uvredljiva ili neumjesna.

8. Kopije treba staviti u veću kuvertu. U njoj se treba nalaziti i manja, zalijepljena kuverta, na kojoj se izvana treba nalaziti samo zaporka (šifra), a u kojoj se nalazi papir s podacima o autoru -ime i prezime, adresa, OIB, broj telefona i e-mail na koji se može kontaktirati natjecatelja te obvezno kratki životopis.Dakle, IME AUTORA PJESME NE SMIJE BITI VIDLJIVO OSIM KADA SE OTVORI MALA KUVERTA. Na velikoj kuverti, na poleđini, NE SMIJE pisati ime ili adresa pošiljatelja.

9. Sve pjesme koje udovoljavaju gore navedenim kriterijima, moraju na adresu J. J. Strossmayera 4P.P. 38, 32000 Vukovar, (s posebnom naznakom za natječaj „GRAD U ŠKOLJCI“), stići najkasnije do 15. rujna2019.g., što je i konačan nadnevak na poštanskom pečatu. Tekstovi poslani nakon određenog nadnevka neće se razmatrati.

10.Pristigle radove, zasebno, ocjenjivat će četveročlano prosudbeno vijeće.

11.Autori plagijata u obrazloženju diskvalifikacijenbit će javno navedeni na finalnoj večeri festivala i putem medija.

12.Prijavom na natječaj, smatramo da su sudionici dali dopuštenjeza objavljivanje i izdavanje pjesama u organizaciji Udruge “Braniteljice Domovinskog rata RH”.

13.10 (deset)prvoplasiranih pjesama, uz prigodnenagrade izahvalnice pročitat će se na Večeri domoljubne poezije, u organizaciji Udruge “Braniteljice Domovinskog rata RH”koja će se održati u sklopu programa„Dani sjećanjana žrtvu Vukovara“, a 16. studenog 2019.g..30 (trideset) prvoplasiranih pjesama objavit će se u7. Zborniku domoljubnih pjesamau nakladi Udruge „Braniteljice Domovinskog rata RH“Udruga „Braniteljice Domovinskog rata RH“ ovim natječajem želi prije svega potaknuti pisanje domoljubne poezije kako bi se kroz riječ istih očuvale vrijednosti Domovinskog obrambenog rata, ali i sačuvala sjećanja na sve poginule i nestale braniteljice i branitelje.

U ORGANIZACIJI UDRUGE- “BRANITELJICE DOMOVINSKOG RATA RH”

VIŠE- OVDJE

M.M.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

devetnaest − 7 =