Narednih dana promjenjivo i još hladnije, ponegdje uz oborine. Izgledi vremena u iduća tri dana

Izgledi vremena u iduća tri dana...

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Premda ćemo i u nastavku tjedna svakodnevno gotovo posvuda imati sunčanog vremena, temperatura zraka bit će uglavnom niža od prosječne za sredinu siječnja. Osjećaj hladnoće pojačavat će povremeno umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar, na Jadranu i jača bura i tramontana. Stoga su stručnjaci DHMZ-a dodatno proširili i “pojačali” upozorenja na hladni val koji može utjecati na zdravlje, javlja HRT

Valja spomenuti i kako će tijekom povremenih oblačnijih razdoblja mjestimice lepršati snježne pahulje, osobito u kopnenom području, a na Jadranu uglavnom u četvrtak te vjerojatno nedjelju i ponegdje može pasti i malo kiše…

A u sljedećem tjednu sve je veća vjerojatnost južine i novog zatopljenja, i to ne malog…

U četvrtak razmjerno hladno, uz povremene oborine, pa razvedravanje…

Kristina Klemenčić Novinc, mag. phys. – geophys.: “U četvrtak ujutro na istoku Hrvatske oblačno, povremeno uz snijeg, pa razvedravanje. Puhat će umjeren sjeverozapadni vjetar. Najniža temperatura zraka oko -4 °C, a najviša dnevna između 1 i 3 °C.

Podjednaka temperatura i u središnjoj Hrvatskoj. Snijeg će povremeno padati uglavnom u istočnim predjelima, a do sredine dana bit će ga i na Banovini. Zatim smanjenje naoblake sa sjevera. Vjetar većinom slab, ali u Međimurju i Podravini i umjeren sjeverozapadni.

Ni u gorju neće biti vjetrovito, ali hoće na sjevernom Jadranu, osobito poslijepodne, kada će zapuhati umjerena i jaka bura te sjeverni vjetar. Podno Velebita bit će i olujnih udara. Uz promjenjivu naoblaku na moru uglavnom suho, dok u gorju može pasti malo snijega, ponajprije u Lici. Nakon jutarnjih “minusa” temperatura zraka u gorju će porasti do 1 °C, a u Istri i na obali od 7 do 10 °C.

U Dalmaciji umjereno do pretežno oblačno, popodne u unutrašnjosti ponegdje uz susnježicu i snijeg, a uz obalu kišu. Slab do umjeren istočni vjetar u drugom dijelu dana će jačati te okrenuti na buru, pa će more biti umjereno valovito i valovito. Ujutro temperatura većinom od -6 do -1 °C, prema otocima i do 7 °C, a najviša dnevna između 5 i 10 °C.

Na krajnjem jugu Hrvatske podjednaka temperura , od sredine dana i više oblaka i povremena kiša, a u zaobalju može biti i snijega. Navečer razvedravanje. Slab do umjeren istočni vjetar u drugom dijelu dana u jačanju te okretanju na buru.”

Sljedećih dana promjenjivo i još hladnije, ponegdje uz oborine…

“Idući će dani na moru biti sunčaniji, osobito u Dalmaciji. No bit će sve hladnije, a osjetu hladnoće pridonijet će povremeno jaka bura i sjeverni vjetar. U nedjelju – porast naoblake, na sjevernom Jadranu prema večeri i kiša, a u Istri susnježica i snijeg.

Povremeno slabog snijega, uz osjetan pad temperature bit će u unutrašnjosti. Snijeg će većinom padati u sjevernim kopnenim predjelima, ponajprije u Slavoniji i Baranji. Od petka dulja sunčana razdoblja. No sa sjevera će stizati osjetno hladniji zrak zbog čega je DHMZ objavio upozorenje na opasnost od hladnog vala. Njegov je vrhunac u nedjelju. Pa iako neće biti mnogo novog snijega, mnogima koji su prisiljeni na boravak na otvorenom probleme će stvarati niska temperatura.”, prognozirala je za HRT Kristina Klemenčić Novinc, mag. phys. – geophys. iz DHMZ-a.

Vremenska prognoza za potresom pogođeno područje Sisačko-moslavačke županije

Četvrtak

Umjereno do znatno oblačno, u prvom dijelu dana, osobito ujutro, povremeno sa slabim snijegom i mjestimice tanjim snježnim pokrivačem (do 3 cm), a rijetko može biti i slabe kiše koja se smrzava na tlu i predmetima. Poslijepodne sunčana razdoblja. Vjetar uglavnom slab jugozapadni, poslijepodne prolazno umjeren sjeverozapadni i sjeverni. Najniža noćna i jutarnja temperatura od -5 do -3, najviša dnevna od 1 do 4, a navečer uz razvedravanje će se spuštati i do -8 °C.

Izgledi vremena u iduća tri dana

Promjenljivo oblačno i hladnije, povremeno uz slab snijeg, uglavnom tijekom vikenda i osobito u nedjelju. Moguć je i tanji snježni pokrivač. U petak više sunčanih razdoblja, osobito u prvom dijelu dana. Vjetar u petak slab, u subotu i nedjelju danju povremeno umjeren sjeverni i sjeveroistočni, u subotu moguće i uz jače udare. Najniža temperatura od -11 do -6, a najviša dnevna od -2 do 1 °C.

H.H.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

sedam − pet =