NAPOKON! OPET ĆE SE PJEVATI S TRIBINA! POZNATO JE KADA BI NAVIJAČI MOGLI NA STADIONE, ALI UZ JEDNU ‘KVAKU‘

Nakon dva mjeseca tribine na hrvatskim nogometnim stadionima trebale bi opet ‘prodisati‘...

Podijeli

HNS vraća gledatelje na tribine. U Savezu kažu da se vode odlukama UEFA-e koja je dopustila da trećina kapaciteta stadiona bude popunjena na Superkupu Bayern – Sevilla, koji se igra 24. rujna u Budimpešti…

Slijedom toga publika će ponovno na stadione na kojima se igra HNL i to također trećina kapaciteta. To je čvrst plan, iako će službenu odluku tek donijeti Izvršni odbor HNS-a, a na tome radi radna skupina koja je još u proljeće osnovana za povratak nogometa, te je i dalje aktivna u praćenju i provođenju mjera, donosi sportske.

To se još neće dogoditi u 4. kolu Prve HNL koje se igra ovaj vikend, tako će derbi Hajduk – Dinamo biti na praznom Poljudu, kao i Osijek – Rijeka, a možda niti u petom kolu tjedan dana kasnije.

Prema vijestima iz HNS-a najrealnije je očekivati da odluka na snagu stupi od 6. kola, zadnjeg u ovom mjesecu, u kojem je najjači par Dinamo – Rijeka. Razlog je što žele sve dobro pripremiti. Dakako, konačan stav hoće li se neki susret igrati s trećinom gledatelja ili ipak na praznom stadionu, donijet će stožeri civilne zaštite u svakoj županiji.

Niti HNS-ovo zeleno svjetlo neće vrijedi, ako oni kažu – stop.

Nogometu trebaju gledatelji i to je odlično. Činjenica je da u Francuskoj ima daleko više zaraženih, pa je dopuštena trećina kapaciteta stadiona. Što se UEFA-e tiče zasad je na snazi da će se reprezentativni susreti u listopadu igrati bez publike, a za studeni je 50-50. To je nama zanimljivo jer zna se da u listopadu Vatreni imaju domaćinstva Švedskoj i Francuskoj u Zagrebu, a u studenom Portugalu u Splitu.

D.J.


Podijeli