NAKON VIŠE OD 700 GODINA Hercegovačka općina mijenja ime! Naziv Čitluk odlazi u povijest?!

Dan Općine ustanovljen poslije prvih demokratskih izbora i slavi se 24. svibnja kada se prvi put spominj ime Bretanjo...Hercegovačka općina Čitluk uskoro bi mogla promijeniti ime u Brotnjo, kako se zvala prije čak 716 godina. Tim činom konačno bi bila realizirana inicijativa koja u tom hercegovačkom kraju postoji još od 90-tih godina, piše Klix.ba...

ilustracija
Podijeli

Inicijativa za primjenu imena Čitluku pojavljivala više puta od devedesetih godina prošlog stoljeća do danas, ali nikad nije realizirana, iako mještani tog podneblja u žargonu Čitluk zovu Brotnjom već dugo vremena…

Inicijativu je potvrdio i načelnik te hercegovačke općine Marin Radišić koji je Večernjem listu rekao da su već utvrdili proceduru koju je potrebno napraviti i da vjeruje kako će uskoro u to i krenuti.

Općina Čitluk je smještena u Hercegovačko-neretvanskoj županiji, a osnovana je 1955. godine sa sjedištem u Čitluku. Dan Općine ustanovljen poslije prvih demokratskih izbora i slavi se 24. svibnja kada se prvi put spominj ime Brotnjo.

Čitluk je isto tako jedna od prostorno manjih općina u BiH na površini od 181 kilometara kvadratnih i prema zadnjem popisu stanovništva iz 2013. godine ima 18.140 stanovnika.

G.S.


Podijeli