NAKON TEŠKE MAKLJAŽE I RAZBIJANJA: Crna Gora izglasala zakon o crkvi, srpski zastupnici napravili makljažu u skupštini…nećeš ustašo jedan, ustaše, vikao je razulareno oporbenjak….

Uslijedila je makljaža, urlanje da su u parlamentu ustaše itd...

Podijeli

Iako su prosrpski oporbeni zastupnici Demokratskog fronta (DF) uporabom pirotehnike, uništavanjem inventara, uvredama i prijetnjama pokušali prekinuti rad crnogorske Skupštine i odgoditi donošenje Zakona o slobodi vjeroispovijesti, nakon intervencije policije koja je privela 22 osobe, zastupnici vladajuće većine su u 2.30 ujutro izglasali zakon u onom obliku u kojem je bio predložen…

Incident koji je prethodio dužem prekidu rada crnogorske Skupštine i kasnijem izglasavanju zakona za koji Srpska pravoslavna crkva (SPC) tvrdi da je paravan za otimanje njezinih crkava i manastira u toj zemlji, dogodio se kad su odbačena dva amandmana koje je Skupštini uputila Mitropolija SPC-a. Vođa oporbenog DF-a Andrija Mandić inzistirao je na prekidu sjednice i počeo je obračun.

Ustašo jedan, nećeš ti tako. Ustašo i tebi će se doći glave , vikao je, a prije njega je jedan njegov istomišljenik potrgao kompjutor sa govornice i razbio ga usred crnogorskog parlamenta. Uslijedila je makljaža, urlanje da su u parlamentu ustaše itd…Što se sve događalo pogledajte u priloženom videu.

POGLEDAJTE VIDEO-NEĆEŠ USTAŠO JEDAN

D.K./G.S.


Podijeli