VIDEO Nakon što je izviždan u Bleiburgu, Jandroković spomenuo komunističke zločine, ali ne i srbočetničke i jugokomunističke JNA agresore i njihove zločine nad Hrvatima u Domovinskom ratu!

U svom govoru ne spominje TKO JE BIO AGRESOR A TKO ŽRTVA, i samim tim upućenijima daje do znanja da u svom govoru i sam relativizira žrtvu i agresora te se u ničem ne razlikuje od svojih koalicijskih partnera u vladi, SDSS-HNS...

Podijeli

Na jučerašnjoj komemoraciji u Bleiburgu predsjednik Sabora Gordan Jandroković na početku svog govora podsjetio je da je Sabor vratio pokroviteljstvo nad komemoracijom u Bleiburgu.

“Okupili smo se da se poklonimo žrtvama strašnih zločina i članovima njihovih obitelji, da  izrazimo suosjećanje njihove patnje. Na Bleiburškom polju se dogodio bešćutan, dugo godina prešućivana stradanja, a da počinitelji nikada bili izvedeni pred sud pravde”, kazao je Jandroković i dodao:

“Nakon fašističkih zločina tijekom Drugog svjetskog rata, komunističke vlasti su sustavnim i smišljenim zločinom utirale put totalitarizmu, neslobodi i proganjanju neistomišljenika. Ubila je time nadu da će graditi demokratsko društvo. Hrvatska je desetljećima bila talac totalitarnog komunističkog režima, žrtva povreda ljudskih prava, psihičkog i fizičkog terora. To je naša povijest, složena, teška i bolna”, kazao je predsjednik Sabora.

“Danas kada imamo državu, obaveza je svih nas sjećati se svih žrtava i uvažavati svaku nevinu žrtvu bez obzira s koje strane ona dolazila. Prihvaćanje istine znači prihvaćanje odgovornosti”, poručio je Jandroković.

Današnja samostalna i neovisna Hrvatska je Domovinski rat u kojem je hrvatski narod pokazao odlučnost, samosvijest i povijesnu odgovornost. Domovinski rat bio je jedini rat u 20 stoljeću u kojem je hrvatski narod prevladao razlike i pokazao sposobnost okupljanja u slozi i zajedništvu, ostvario je pravo na slobodu i vlastitu državnost i u kojem je pokazao spremnost podnijeti velike žrtva, i zato Domovinski rat mora biti temelj Hrvatske države, kazao je te nastavio. Danas kada imamo svoju državu , obaveza je svih nas da se podsjećamo na sve žrtve i uvažiti bilo koju žrtvu, bilo s koje strane ona dolazila, kao i iskazati poštivanje svakom čovjeki koji se suprostavio svakom obliku nedemokratskog vladanja. Ako se želimo odgovorno suočiti s prošlošću i graditi budućnost, toga trebamo biti svjesni, to priznati i prihvatiti, jer prihvaćanje istine znači prihvaćanje odgovornosti kaže Jandroković. Kao što smo prihvatili odgovornost stvaranja države s tom odgovornošću trebamo nastaviti u njezinoj daljnjoj pluralističkoj izgradnji, a pluralistička Hrvatska, znaći i različitosti, različita mišljenja, stavove i poglede na svijet. To ne znači isključivost i negiranje drugih, već suživot različitih interesa i načina života, okupljenih oko temeljnih vrijednosti hrvatskoga naroda, naših kršćanskih korijena i pripadnosti europskom civiliziranom nasljeđu.

S toga je na svima nama da pridonesemo daljnjem uspješnom demokratskom razvoju jedine naše hrvatske u pamćenju, ali i oprostu u prihvaćanju drugog u zajedništvu i u solidarnosti . Hvala vam i neka nas sve čuva dragi Bog, završio je svoj govor Jandroković, nakon kojega su mu prvi redovi popunjeni političarima i onih bližih malo zapljeskali, dok su ostali negodovali i hukali ,a mnogi nisu ni dočekali kraj govora, već su nakon što su ga izviždali, otišli sa mjesta na kojem je Jandroković držao svoj govor.

Govor o Bleiburškim žrtvama bio je sažet i kvalitetan ali kada se došlo do Domovinskog rata povučena je ručna kočnica. Zašto?

Naime, kada se pomnije analizira govor predsjednika Sabora Jandrokovića koji je održao, svatko može zamijetiti da u govoru ima nekoliko šupljina i ispraznih, ali i nešto manipulativnih riječi.

Kad Jandroković priča o pokolju na Bleiburgu nevinih i neosuđenih likvidiranih Hrvata od strane komunističkog režima, tu se izrijekom ne spominju partizani i njihovi saveznici koji su te stravične masakre nad golorukim ljudima uradili i sve to bez prava na suđenje. Tu Jandroković spominje osvetu. Tko se osvetio i poubijao nevine, neosuđene hrvate među kojima je bilo žena i djece, staraca, i muslimana? Postoje povijesni dokazi za to i to se MORA reći, bilo to nekom pravo ili ne.

Pita li se predsjednik hrvatskog Sabora , zašti je izviždan..VIDEO…

Govor predsjednika Sabora Jandrokovića bi bio skoro potpun, da je o obrambenom Domovinskom ratu rekao ono što su povijesne činjenice i ISTINE…Ali je i tu preskočio vrlo važne povijesne činjenice. Zašto?

Međutim kada se sa nekoliko riječi spomenuo Domovinskog rata i rekao sljedeće; Domovinski rat bio je jedini rat u 20 stoljeću u kojem je hrvatski narod prevladao rezlike i pokazao sposobnost okupljanja u slozi i zajedništvu, ostvario je pravo na slobodu i vlastitu državnost i u kojem je pokazao spremnost podnijeti velike žrtva, i zato Domovinski rat mora biti temelj Hrvatske države. Jandroković potpuno “svjesno zaobilazi” napomenuti dvije JAKO VAŽNE STVARI I POVIJESNE ISTINE.

U svom govoru o Domovinskom ratu ne spominje TKO JE BIO AGRESOR A TKO ŽRTVA, i samim tim upućenijima daje do znanja, da u svom govoru i sam ne/svjesno relativizira žrtvu i agresora te se u ničem ne razlikuje od svojih koalicijskih partnera u vladi, SDSS-HNS i ostalih, koji također ne mare za obrambeni Domovinski rat, žrtve, srpskog agresora, a sve u cilju izjednačavanja krivnje tj stvaranja prostora da se “obrambeni Domovinski rat odjednom pretvori u građanski rat, ili kako je rekao srbin Trifunović u NU2 – seljačka buna”.

Nadalje, kada Jandroković u svom govoru kaže da -Domovinski rat MORA biti temelj Hrvatske državnosti, i tu staje u svom govoru koji naglo mijenja smijer. Ne spominje se na koji bi to način Domovinski rat postao temeljem hrvatske države, jer sve dosadašnje vlade nisu se potrdile da se obrambeni Domovinski rat zaštiti hrvatskim Ustavom ili hrvatskim zakonom, već je isti na vjetrometini samo Deklaracije o Domovinskom ratu, koja po ničemu nije obvezujuća i samo daje prostor svim političkim nakupinama da manipuliraju sa Domovinskim ratom i ogromnim žrtvama hrvatskog naroda, u velikosrpskoj agresiji na Hrvatsku.

Ovo je samo jedan u nizu govora hrvatskih političara na javnim skupovima, u kojemu se obrambeni Domovinski rat i srbočetnička i jugokomunistička JNA više ne spominju, kao ni agresija srbije na hrvatsku, što nikada nije promaklo prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu u njegovim govorima, a na kojega se svi HDZ-ovci grlato pozivaju.

Znači li to da je kod hrvatskih političara nastupio nihilizam, za koji svi dobro znademo što znači, i to onaj pogubni moralno-politički nihilizam, prema kojemu se društvene i političke vrijednosti ne mogu utemeljiti ni na kakvim racionalnim argumentima, a Jandroković kao i svi političari u hrvatskoj, jako dobro znaju da tomu nije tako i da za sve o agresiji srbije na Hrvatsku postoje nebrojni argumenti.

Za hrvatski narod i Hrvatsku bi bilo pogubno da je cilj Jandrokovićevog i Plenkovićevog kao i predsjedničinog nihilizma samo i isključivo “uništenje starog čovjeka i stvaranje novog, oslobođenog autoriteta i novih povijesnih i kulturnih značenja”.

Stoga bi se sve braniteljske udruge i Ministarstvo hrvatskih branitelja, na čelu sa hrvatskim generalom koji je sudionik obrambenog Domovinskog rata i ministar, MORALI oduprijeti ovim i ovakvim, smišljenim i kontinuiranim omalovažavanjima svih hrvatskih žrtava, od strane srbočetničke agresije te napokon lupiti šakom u stol i svima javno i jasno reći.

Narod koji zaboravi svoju povijest nema budućnosti, a u Hrvatskoj je nažalost puno onih koji žele da je zaboravimo. Jesmo li u stanju obraniti našu povijesnu ISTINU iz Dana ponosa i slave i utkati je u hrvatski Ustav?

Obrambeni  Domovinski rat se vodio protiv srbočetničkog i jugokomunističkog JNA agresora, potpomognutog sa SPC i SANU i to na hrvatskom teritoriju, ili će mo uskoro čitati u kurikulu hrvatske povijesti, da su se u hrvatskoj potukli ivica i jovica i to sa vilama u rukama.

Poslušajte što je sve rekao predsjednik hrvatskog Sabora na Bleiburgu-VIDEO

Poslušajte kako govori prvi predsjednik hrvatske dr. Franjo Tuđman.VIDEO

-https://www.braniteljski-portal.com/jandrokovic-sa-pupovcem-putuje-u-beograd-susrest-ce-se-s-vucicem-i-jos-nekim-srpskim-politicarima

M.M.


Podijeli

12 KOMENTARI

  1. Hoće prikriti genocid koji su počinili nad Hrv. narodom, iz britanskih vojnih izvještaja je jasno da je glavnina, pazi, glavnina Hrv. naroda koja se povlačila iznosila preko 1,500.000 Hrvata, s 2 bojna zbora s nedostatkom streljiva, iz kasnijih britanskih obavještajnih izvora i aerofoto snimanja utvrđeno je da je Hrvatska oružana sila brojila 300.000 plus garda, vjerojatno tjelesni sdrug il divizija, s obzirom da je djelatna snags imala preko 23 divizije brojčano i svaka postrojba imala je svoju doknadnu tj. rezervu pa to iznosi oko 250.000 redovne sile i oko 70-80.000 rezerve, sve ostalo su Hrv. civili, pokušavaju se umanjiti brojke s tim da su tobože i drugi narodi bježali, no radi se tek o par stotina Mađara i nešto crnogorskih četnika te nijemaca koji su išli drugim putem tj. već su bili u Njemačkoj, znači preko 2,000.000 Hrv. naroda bježalo je zašto?

    Istina se pokušava i dan danas prikriti propagirajuci propagandu četničkog tipa i karakteristika o pobijenim zločincima i koljačima što je čista fikcija jer se radi o vojnim formacijama namjenjenim za bojna djelovanja, u glavnom ljudi su bježali jer je “jugoslavenska vojska” vršila masovne egzekucije Hrv. stanovništva s ciljem da istrijebiti Hrv. populaciju i otme njihov životni prostor i imovinu na kojoj je trebala stasati pseudorasa jugoslavena u namjeri da ih se sutra prekrsti u srblje, znači masovna istrebljenja Hrv. civilnog pučanstva su provodila da stvore životni prostor za pseudorasu jugoslavena, i zato su ljudu bježali jer su ih jugopartizni istrebljivali, tako da su nakon rata ljudima u napucenijim predjelima nudili besplatno kuće, njive, zemlju koju su opljačkali, više od 30.000 poljoprivrednih gospodarstva su oteli i dr.

    Svjedoci smo da se i dan danas genocid i ratni zločini nad Hrv. narodom pokušavaju prikriti s jeftinom propagandom, a dovoljno je napomenuti da je god. 1948 s popisa stanovništva nestalo preko 700.000 Hrvata katolika i preko 700.000 Hrvata muslimanske vjeroispovijesti

    • kada se uzme u obzir da se u 10 masovnih grobišta kombinirano nalazi preko 100.000 ljudi onda je strava i pomisliti koliko se ljudi nalazi u oko 2.000 masovnih grobišta evidentiranih i neistrazenih, Hrvatski narod morao” je umrijeti da bi na njegovu životnu prostoru bila instalirana laboratorijski stvorena komunističko stakorska jugobanda, žalosno je da smo postali klaun država dopuštajući ostacima terorističke okupatorske pseudodrzave tzv.jugoslavije da nam ponovno kroje poredak države i društva, te rashrvacuju Hrvatsku, strašno, bez hrvatske nema velike jugoslavij a bez velike jugoslavije nema velike srbije, Bog pomozi, smrt komunizmu sloboda Hrvatskom narodu. Svaki Hrv. povjesničar zna da je iskorjenjivanje Hrv.naroda i kolonizacija Hrv započela 1918, dok će psudopovjesnicarski izrodi i vazali u službi velikosrbstva to nastojiti prikriti, kao i to da je proizvod glavnog štaba vojske tzv. jugoslavije nastao 43 tzv. antifašizam sredstvo kojim se Hrv. narod pokušava proglasiti fašistima i tako preuzeti vlast u RH te uspostaviti zločinački jugokomunisticki poredak nad Hrvatskom.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here