Nakon pedofilskog skandala: Princ Andrew prisiljen napustiti Buckinghamsku palaču

Vojvodi od Yorka, princu Andrewu, naloženo je da napusti svoj privatni ured u Buckinghamskoj palači...

Podijeli

Nakon intervjua u kojem je pokušao obraniti svoje prijateljstvo s Jeffreyjem Epsteinom, princ Andrew otkrio je kako se mnogi pokušavaju udaljiti od njega, a bio je prisiljen i napustiti Buckinghamsku palaču…

Sin britanske kraljice Elizabete II. (93), princ Andrew (59) izjavio je kako odstupa od kraljevskih dužnosti zbog skandala vezanog uz njegovog pokojnog prijatelja Jeffreyja Epsteina koji je bio u zatvoru pod optužbom da je priređivao pedofilske orgije. Mediji su počeli povezivati princa s cijelim skandalom.

Vojvodi od Yorka, princu Andrewu, naloženo je da napusti svoj privatni ured u Buckinghamskoj palači. Osim toga, princ Andrew morao je i prekinuti svaku vezu s vlastitom dobrotvornom organizacijom Pitch@Palace. Na njegovo će mjesto stupiti Amanda Thirsk, a organizacija će biti preimenovana u Pitch, navodi tportal.

“Posljednjih nekoliko dana postalo mi je jasno kako me moj odnos s pokojnim Jeffreyjem Epsteinom onemogućava u obavljanju kraljevskih dužnosti i radu u brojnim humanitarnim organizacijama na koje sam jako ponosan”, kazao je nedavno princ Andrew.

D.K.


Podijeli