Nakon javnog poziva Uredništva Braniteljskog portala oglašavaju se građani, inicijative i braniteljske udruge koje traže da Stanković odstupi sa HRT…

Pokretanje postupka utvrđivanja odgovornosti i sankcioniranje urednika i voditelja emisije Nedjeljom u dva, Aleksandra Stankovića...

teška kršenja ustavnih i zakonskih odredbi RH, krivotvorenje povijesnih činjenica i dezinformiranje javnosti
Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Nakon što se Uredništvo Braniteljskog portala prvo oglasilo te pozvalo sve udruge i građane i u svom javnom priopćenju zatražilo od HRT da njihov voditelj Aleksandar Stanković, koji je u njegovoj emisiji NU2 teško povrijedio Deklaraciju o obrambenom Domovinskom ratu nazivajući ga “građanskim ratom” odstupi sa HRT-e, svakim danom sve je više onih koji na adresu HRT šalju službene zahtjeve da Aleksandar Stanković odstupi sa HRT. Ujedno je Uredništvo Braniteljskog portala, javno prozvalo i Saborski Odbor za medije kao i predsjednika Sabora, Vlade i predsjednicu RH, da se očituju o ovom nemilom javnom istupu voditelja Aleksandra Stankovića koji je prevršio svaku mjeru te se ogriješio o mnoge zakone RH. Upravo zbog toga što HRT pristojbu plaćaju hrvatski građani koji ne žele gledati ovakve stravične obmane i javna sramoćenja od strane HRT-ovih voditelja, uslijedila je salva dopisa upućenih na adresu HRT-e koji traže stroge sankcije prema Aleksandru Stankoviću.

Nadajući se i vjerujući da će tako i biti…

Donosimo vam jednu od mnogobrojnih inicijativa u koju su uključene mnoge braniteljske udruge ,građanska inicijativa Ivo Pilar i devet (9) braniteljskih udruga…

STANKOVIĆ GALOPIRA DALJE: HRT se ovlaš ogradio od stajališta voditelja Aleksandra Stankovića iznesenog u emisiji “Nedjeljom u dva”


Platforma suverenista traži odgovornost Aleksandra Stankovića

 -Platfroma suverenista zahtjeva pokretanje postupka utvrđivanja odgovornosti Aleksandra Stankovića zbog teških kršenja odredbi Ustava RH, saborskog Zaključka o srpskoj agresiji od 8. listopada 1991. i Deklaracije o Domovinskom ratu.Platformu potpisuju građanska inicijativa Ivo Pilar i 9 krovnih udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

-Zbog navedenoga tražimo:

1. Pokretanje postupka utvrđivanja odgovornosti i sankcioniranje urednika i voditelja emisije Nedjeljom u dva, Aleksandra Stankovića za:

Platfroma suverenista zahtjeva pokretanje postupka utvrđivanja odgovornosti Aleksandra Stankovića zbog teških kršenja odredbi Ustava RH, saborskog Zaključka o srpskoj agresiji od 8. listopada 1991. i Deklaracije o Domovinskom ratu.

Platformu potpisuju građanska inicijativa Ivo Pilar i 9 krovnih udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Zbog navedenoga tražimo:

1.      Pokretanje postupka utvrđivanja odgovornosti i sankcioniranje  urednika i voditelja emisije Nedjeljom u dva, Aleksandra Stankovića za:

1a) teška kršenja ustavnih i zakonskih odredbi RH, krivotvorenje povijesnih činjenica i dezinformiranje javnosti

1b) teška kršenja Općih pravila o radu i ponašanju zaposlenika HRTa, te

1c) teška kršenja propisa iz Etičkog kodeksa HRT-a

2. Zahtjev za javnom isprikom u ime HRT-a, hrvatskoj javnosti zbog dopuštanja objavljivanja očitih povijesnih krivotvorenja, dezinformacija, laži i podmetanja.

MORA ODSTUPITI-SKANDAL: Aleksandar Stanković u HRT emisiji NU2 obrambeni Domovinski rat naziva građanskim ratom…

 Pojašnjenje

Urednik i voditelj emisije Nedjeljom u dva, Aleksandar Stanković je u nedjelju, 19. studenoga 2017., prigodom gostovanja hrvatskog dragovoljca iz Vukovara, Predraga Mišića –Peđe,  višestruko i agresivno pokušavao uvjeriti gosta kako je Domovinski rat za obranu Hrvatske od srpske agresije bio građanski rat.

STANKOVIĆ GALOPIRA DALJE: HRT se ovlaš ogradio od stajališta voditelja Aleksandra Stankovića iznesenog u emisiji “Nedjeljom u dva”

Ovim činom je voditelj emisije najgrublje prekršio, zanemario i obezvrijedio slijedeće:

1.)    Ustav RH, izvorišne osnove, koje jasno potvrđuju i naglašavaju da je Domovinski rat bio pravedan, legitiman, obrambeni i oslobodilački.

2.)  Zaključak Hrvatskog sabora od 8. listopada 1991. kojim se jasno identificira srpska osvajačka agresija na Hrvatsku (NN 53/1991)

3.) Deklaraciju o Domovinskom ratu koja devet godina nakon rata trezveno evaluira prošle događaje i opet naglašava kako je Domovinski rat bio obrambeni rat nasuprot srpskoj agresiji. (NN 102/2000)

4.) Presude međunarodnih sudišta koje su u više slučajeva potvrdile srpski agresivni , osvajački rat s ciljem ustroja velike Srbije na prostorima bivše Jugoslavije.

O svemu navedenom izvjestit ćemo i odgovorna saborska tijela, zatražiti javnu raspravu i odgovornost svih koji dopuštaju sramotno krivotvorenje povijesti, dezinformiranje javnosti i relativiziranje krivnje totalitarnog, komunističkog, jugoslavenskog režima i osvajačke srpske agresije, donosi kamenjar.com.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •