Najbolji među najboljima! Mladi hrvatski robotičari osvojili četiri prva mjesta na Euro RoboCupu!

Sudjelovalo je više od 900 natjecatelja iz 21 zemlje, a više od 150 ekipa odmjerilo je snage u raznim natjecateljskim kategorijama...

Vrh komunikacije
Podijeli

Mladi hrvatski robotičari na europskom natjecanju Euro RoboCupu u Portugalu, osvojili su četiri prva mjesta, dva druga i jedno treće mjesto, a Hrvatsku je u devet kategorija sjajno predstavilo svih 14 ekipa,  priopćeno je u nedjelju iz Hrvatskog robotičkog saveza…

Najbolji europski mladi robotičari okupili su se nakon dvije godine izostanka natjecanja uživo, od 1. do 4. lipnja u portugalskom gradu Guimarãesu na 3. Euro RoboCupu.

Sudjelovalo je više od 900 natjecatelja iz 21 zemlje, a više od 150 ekipa odmjerilo je snage u raznim natjecateljskim kategorijama.

Hrvatsku je u devet kategorija sjajno predstavilo 14 ekipa i 37 natjecatelja i natjecateljica, te 11 mentora, a čak sedam timova se vraća u Hrvatsku s odličjima, izvijestio je Željko Krnjajić iz Hrvatskog robotičkog saveza.

Polaznici Centra izvrsnosti SDŽ osvojili prvo mjesto na Europskom RoboCup Junior u Portugalu!

Prva mjesta (zlatne medalje) osvojili su ‘Školska knjiga CRO team’ – u Kategoriji Rescue Line; ‘DataCro team’ u Kategoriji Soccer Entry; ‘HROBOS CRO team’ u Kategoriji Rescue Simulation SuperTeams; i ‘Power Splitters’ u Kategoriji On Stage Preliminary.

Duga mjesta (srebrne medalje) osvojili su CI Varazdin CRO team – u Kategoriji Rescue Maze Entry; i ‘HROBOS CRO team’ u Kategoriji Rescue Simulation.

Treće mjesto (brončanu medalju) osvojio je ADI CRO team u Kategoriji Rescue Maze

Hrvatsku su odlično predstavile i ostale ekipe: ‘King PERO CRO team’, ‘NLO CRO team’, VIZ CRO team; ‘Lovrak CRO team’, ‘Uito CRO team’, Robofreak CRO team, Raguza CRO team, i ‘Puknuta žica’.

Na organizaciji i realizaciji ovog zahtjevnog projekta surađivali su Centri izvrsnosti Varaždinske županije, Centar izvrsnosti Splitsko Dalmatinske županije te Hrvatski robotički savez uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja i Hrvatske zajednice tehničke kulture.

Ovo je najbolji pokazatelj kvalitete rada u spomenutim centrima i podsticaj daljem širenju edukativnih i natjecateljskih aktivnosti u robotici, istaknuli su dr. Ana Sović Kržić, predsjednica Hrvatskog robotičkog saveza i tajnik saveza Željko Krnjajić.

Na natjecanju su sudjelovali učenici osnovnih i srednjih škola iz Varaždina, Zagreba, Velike Gorice, Splita, Dubrovnika i Brača.

A.G.


Podijeli