VIDEO Nagla promjena vremena u Hrvatskoj – Snježna mećava na Sljemenu: Pahulje zabijelile Medvednicu…

I sljedećih dana promjenljivo...

Podijeli

Naglom promjenom vremena u nekim krajevima Hrvatske naglo je zahladilo…Pada kiša, solica, snijeg, puše jugo…

Snježna mećava na Sljemenu: Pahulje zabijelile Medvednicu

Srijeda: promjena vremena!

mr. sc. Dragoslav Dragojlović: “U srijedu će u Slavoniji, Baranji i Srijemu djelomice sunčano, zatim sa zapada postupno naoblačenje s kišom. Puhat će umjeren i jak jugozapadni vjetar koji će sredinom dana okrenuti na sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 5 do 7 °C, a najviša dnevna između 10 i 14 °C.

U središnjoj Hrvatskoj većinom oblačno i vjetrovito. Povremeno će padati kiša, koja mjestimice može biti i obilnija, a prema večeri uz pad temperature zraka u višem gorju može biti susnježice i snijega. Puhat će umjeren i jak jugozapadnjak, koji će poslijepodne okrenuti na sjeveroistočnjak.Temperatura zraka uglavnom između 6 i 9 °C.

U gorskim krajevima oblačno s kišom, a poslijepodne i navečer uz pad temperature zraka susnježicom i snijegom, a moguće je i stvaranje tanjeg snježnog pokrivača. Na sjevernom Jadranu promjenljivo i pretežno oblačno s kišom, ponegdje moguće i izraženijim pljuskovima. Puhat će jak i olujan jugozapadnjak, koji će krajem dana okrenuti na buru. Temperatura zraka u gorju od 5 do 7 °C. Uz obalu jutarnja između 9 i 11 °C, a najviša dnevna od 12 do 14 °C.

U Dalmaciji promjenljivo, mjestimice s kišom i grmljavinom. Puhat će jak i olujan zapadnjak i jugozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka od 4 do 8 °C, na Jadranu između 11 i 13 °C, a najviša dnevna od 12 do 17 °C.

Podjednako i na krajnjem jugu Hrvatske, gdje pljuskovi mogu biti izraženiji. Puhat će jak i olujan južni vjetar pri čemu će more biti valovito, mjestimice i jače valovito.”

I sljedećih dana promjenljivo…

U četvrtak u unutrašnjosti razvedravanje, zatim u petak i subotu djelomice sunčano i uglavnom suho. U nedjelju i ponedjeljak promjenljivo, mjestimice s kišom. Puhat će slab do umjeren južni i jugozapadni vjetar, a u petak prolazno sjeverni i sjeverozapadni.

Na Jadranu u četvrtak djelomice sunčano i uglavnom suho. U noći na petak prolazno naoblačenje s kišom, a u petak prijepodne kiša uglavnom na južnom dijelu. U subotu na većem dijelu obale djelomice sunčano, a na sjevernom dijelu uz više oblaka mjestimice kiša. U nedjelju i ponedjeljak promjenljivo, ponegdje s kišom i pljuskovima. Puhat će umjeren i jak zapadnjak i sjeverozapadnjak, a od subote jugo.”, prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a, javlja HRT.

screenshot
screenshot

M.M.


Podijeli