Nadrogirani 11-godišnjak iz Slavonije: Ne znam tko sam ni gdje sam a nakon toga ne osjećam ništa!…

Liječnice, pojma nemate koji je to osjećaj kad ne znate ni gdje ste, ni što ste, niti tko ste! Nalazite se u jednom čudnom svijetu i niste ni svjesni što radite....Totalno nemate pojma tko ste, imate kaos u glavi i razne boje! Sve to traje 20-ak minuta, a nakon toga ne osjećate ništa!...

g-maps
Podijeli

PROČELNICA Zavoda za dječju i adolescentnu psihijatriju Kliničkog bolničkog centra Osijek doc. prim. dr. sc. Katarina Dodig Ćurković za Glas Slavonije ispričala je kako je zabrinuta zbog broja slučajeva bolničkog prijema nakon konzumacije tzv. osvježivača zraka a zapravo sintetičkog kanabisa.

“Liječnice, pojma nemate koji je to osjećaj kad ne znate ni gdje ste, ni što ste, niti tko ste! Nalazite se u jednom čudnom svijetu i niste ni svjesni što radite. Totalno nemate pojma tko ste, imate kaos u glavi i razne boje! Sve to traje 20-ak minuta, a nakon toga ne osjećate ništa!” ispričao joj je 11-godišnjak koji je završio u bolnici zbog konzumacije osvježivača zraka. Pitala ga je i zašto uopće to konzumiraju, a dječak joj je odgovorio da je teško odoljeti kad se nakon toga osjeća “high”.

Liječnica otkriva kako je ove godine čak 13 maloljetnika bilo hospitalizirano zbog toga. Neki su pali na cesti pa su ih doveli prolaznici, neki su kolabirali, neke su doveli roditelji, neke policija.

D.K.


Podijeli