Nadbiskupija München-Freising darovala 50 tisuća eura za pomoć žrtvama potresa u Hrvatskoj

Nadbiskupija je izdvojila 50.000 eura pomoći iz Fonda solidarnosti...

Podijeli

Nakon što je Hrvatska katolička župa u Münchenu uz podršku nadbiskupije prikupila novčanu donaciju u iznosu od 69.113,93 eura i organizirala prijevoz humanitarne pomoći na područja pogođena potresom u Hrvatskoj, uz molitvu i akciju pomoći uključila se i nadbiskupija München-Freising koju vodi kardinal Reinhard Marx…

Nadbiskupija je izdvojila 50.000 eura pomoći iz Fonda solidarnosti, a time financiraju konzerviranu hranu, higijenske proizvode, šatore, tehničku opremu poput grijača i električne generatore itd.
Krajem prosinca u potresu je stradalo sedmero ljudi. Nakon toga bilo je još potresa. Središte potresa bilo je na području oko gradova Petrinje i Siska, samo u Petrinji 5000 zgrada postalo je neuseljivo. To je područje bilo jedno od ratnih područja tijekom Domovinskog rata  i smatra se jednim od najsiromašnijih područja u zemlji. Tisuće stanovnika sada su ostali bez ičega. Svojom donacijom nadbiskupija želi dati svoj doprinos pomaganju žrtvama, napisali su iz nadbiskupije na internetskoj stranici.
L.K.

Podijeli