VIDEO Nacionalni stožer: 502 nova slučaja u protekla 24 sata, preminulo je 18 osoba. Stožer često zbunjen kod konkretnijih pitanja…

U samoizolaciji je trenutno 11.050 osoba...

Podijeli

502 nova slučaja u protekla 24 sata, u bolnicama ukupno 884 osobe…

Zašto je stožer jako često zbunjen kod konkretnijih pitanja novinara. Odjednom se samo gledaju, vrte se i nemirni su, naravno jer ne znaju odgovore…Čudna je to i česta pojava kod javnih istupa “Nacionalnog stožera”.

Naime, ako se u stožeru nalaze stručni ljudi a njihov je “glavni šef” Ministar MUP-a, koji nema stručne reference za govoriti o ponašanju virusa i na stručan način novinarima pojasniti o čemu se tu radi. Jako je “smiješno” vidjeti nekoga tko je poslan direktno iz političkog vrha Hrvatske, a njegova je struka ONO i DSZ i trenutno je Ministar MUP-a da sjedi sa stručnim ljudima na presici o virusu koji je poharao cijeli svijet.

NESIGURNOST I ZBUNJENOST STOŽERA ČESTA JE POJAVA -TKO ĆE ODGOVORITI? OVO NIKAKO NIJE DOBRO I JAKO JE PROZIRNO I NEOZBILJNO- ČAK I NEPRIPREMLJENO

Naime, kad uslijedi pitanje Ministru on se uzvrti i postaje nesiguran jer ne očekuje stručno pitanje nekog od novinara. Možda bi najbolje bilo, a praksa ove Vlade nam govori , da bi bilo najbolje da se na svim konferencijama za novinare pojavi, nitko drugi , do sam Predsjednik vlade RH, jer “on zna sve”.

Postavljana su pitanja o svemu. Čak i o web stranici koronavirus.hr koja je navodno koštala više od milijun kuna (više nego NASA-ina). Na ta i takva pitanja, nitko iz stožera nije kompetentan dati odgovor.

Odgovor je pokušao dati ministar zdravstva Beroš, pojašnjavajući način kod izrade ove mrežne stranice (koronavirus.hr) na način da je sve to bilo jako žurno te da su pomoću članka 5. uspjeli izrealizirati izradu web stranice bez javnog natječaja s tvrtkom media-val.hr/usluge, što je za amatere koji se ne razumiju u IT -nekakav odgovor, ali bi ministar trebao reći, tko je izradio tu web stranicu i odakle tolika velika milijunska cifra za nešto što bi amater napravio za 500 ili 1000 kn. Beroš je, očito neupućen u IT načine  preklapanja i dogovora kod izrade web stranice za vladu. Uostalom, neš ti milijun i sto tisuća kn, što je to za vladu koja ni za ljekove nema…Napomena-samo domena hr. koja je u vlasništvu Carneta, državne firme, košta 625 kn. Ali milijun i sto tisuća kn za sve ovlaš ostalo urađeno je teško pogodovanje firmi media-val.hr. Sve ostalo su priče za malu i neupućenu djecu.

U protekla 24 sata zabilježena su 502 nova slučaja pa je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 2.219. Među njima su 884 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 82 pacijenta. U protekla 24 sata oporavile su se 224 osobe, a testirano je njih 7.348, piše na vladinoj web stranici koronavirus.hr.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas je ukupno zabilježena 238.501 osoba zaražena novim koronavirusom, od čega 502 u protekla 24 sata.

230.907 osoba se oporavilo, od toga 224 u protekla 24 sata.

U protekla 24 sata preminulo je 18 osoba, ukupno 5.375 osoba.

Do danas je ukupno testirano 1.282.357 osoba, od toga 7.348 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji je trenutno 11.050 osoba.

Sve odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske dostupne su na poveznici.

  • Odluka o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja dostupna je na poveznici.
  • Odluka o privremenoj zabrani i ograničavanju prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske dostupna je na poveznici.

Sve aktualne epidemiološke mjere za gradove/ županije možete pronaći na poveznicama niže:


Podijeli