Na vinkovačkom groblju devastiran mural posvećen stradalom hrvatskom vojniku Josipu Briškom, Banožić osudio ovu sramotu

Nepoznati počinitelj na zidu groblja napisao "Sirajuddin Haqqani", ime vođe notorne talibanske "Haqqani mreže"...

BBB Vukovar u blizi vodotornja izradili su mural posvećen Josipu Briškom.
Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Na vinkovačkom groblju nepoznati počinitelji devastirali su mural posvećen Josipu Briškom, hrvatskom vojniku koji je stradao u Afganistanu…

Natpisom neprimjerenog sadržaja oskvrnula se uspomena na preminulog hrvatskog vojnika i to tako da su nepoznati počinitelji na zidu groblja napisali “Sirajuddin Haqqani“.

Podsjetimo, Josip Briški je preminuo od ozljeda koje je zadobio u napadu na hrvatsko vojno vozilo u Kabulu, glavnom gradu Afganistana. Tamo je bio kao pripadnik hrvatskog kontingenta u NATO-ovoj misiji potpore miru Resolute Support u Afganistanu.

Iz Uprave tvrtke GTG Vinkovci potvrđuju kako su ovaj slučaj prijavili policijskim službenicima PU vukovarsko–srijemske koji su izašli na teren i odradili očevid te da je istraga u tijeku.

Vandalizam osudio i Ministar obrane Banožić

Ovakvi incidenti šire mržnju i netrpeljivost i ne smiju se ignorirati

Ovakvi incidenti šire mržnju i netrpeljivost i ne smiju se ignoriratiMinistar obrane Mario Banožić najoštrije osuđuje devastaciju murala posvećenog Josipu Briškom u Vinkovcima.

“U ime Ministarstva obrane i svoje osobno ime najoštrije osuđujem svaki oblik devastacije, posebice posljednjeg slučaja uništavanja murala na vinkovačkom groblju posvećenog skupniku Josipu Briškom, hrabrom hrvatskom vojniku poginulom u Afganistanu.

Ovakav čin popraćen ispisivanjem imena talibanskog ministra traženog zbog više terorističkih napada apsolutno je neprihvatljiv i neprimjeren kako za Grad Vinkovce tako i za cijelu Hrvatsku.

Ovakvi incidenti šire mržnju i netrpeljivost i ne smiju se ignorirati.

Ovim putem izražavam žaljenje cijeloj obitelji Briški.

Uz pomoć svih nadležnih institucija poduzimaju se sve potrebne mjere i postupci kako bi se utvrdio počinitelj i mural što prije sanirao”.

Foto-komemoracija hrvatskom vojniku Josipu Briškom

Skupnik Josip Briški bio je pripadnik 10. hrvatskog kontingenta u NATO misiji potpore miru RESOLUTE SUPPORT u Afganistanu. Preminuo je od teških ozljeda zadobivenih tijekom napada na vozilo Hrvatske vojske u Kabulu.

M.M.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 × tri =