Na svečanoj akademiji 4gbr u Splitu potpora ministru Krstičeviću…Medved-Prošle godine je umrlo branitelja jednako koliko ih je poginulo 1991…

Prošle godine je umrlo branitelja jednako koliko ih je poginulo 1991. kad je Hrvatska bila izvrgnuta agresiji”, rekao je Medved...

“Prošle godine je umrlo branitelja jednako koliko ih je poginulo 1991. kad je Hrvatska bila izvrgnuta agresiji”, rekao je Medved.
Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Na svečanoj akademiji u povodu obilježavanja 28. godišnjice osnutka 4. gardijske brigade, “Paukova”, u subotu navečer izražena je potpora potpredsjedniku Vlade i ministru obrane Damiru Krstičeviću koji je nedavno u Srbiji proglašen nepoželjnim.

“Ministre, znajte da imate potporu Hrvatske vojske u ovoj situaciji kada vas proglašavaju nepoželjnom osobom”, rekao je načelnik Glavnog stožera oružanih snaga RH general Mirko Šundov obraćajući se ministru Krstičeviću koji je također nazočio svečanoj akademiji u Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika.

Potporu ministru Krstičeviću, koji je bio ratni zapovjednik 4. gardijske brigade, uputio je i predsjednik udruge veterana te brigade Hrvoje Pupić Vurilj.

“Ministre i zapovjedniče imate našu punu potporu, i samo nastavite kao i do sada” rekao je Vurilj.

Krstičević: Hrvatska vojska je uz svoj narod i hrvatski narod voli svoju vojsku 

Ministar Krstičević istaknuo je pak da je obilježavanje 28. godišnjice osnutka 4. gardijske brigade kada se na rivi okupilo mnoštvo građana razgledajući opremu i naoružanje Hrvatske vojske pokazalo da je Hrvatska vojska uz svoj narod i da hrvatski narod voli svoju vojsku.

Naglasio je kako mu je posebice drago što je na današnjoj svečanosti obilježavanja 27. godišnjice osnutka 4. gardijske brigade ponovno vraćen ceremonija dodjele crvenih beretki ispred kapele Sv. Križa u Dračevcu gdje su ispisana imena poginulih pripadnika 4. gardijske brigade u domovinskom ratu, Paukova, te se nada kako će ta ceremonija ubuduće ostati trajna.

“Naša je želja da Hrvatska vojska bude prožeta imenima i simbolima iz Domovinskog rata pa smo danas Domu Hrvatske vojske u Lori dali ime po generalu Ivi Jeliću, a ove godine ćemo dodijeliti priznanje za najuspješnijeg vojnika Hrvatske vojske, a ta će nagrada nositi ime po junaku Domovinskog rata Davoru Joviću”, rekao je Krstičević.

Naglasio je kako je Domovinski rat temelj hrvatske države te da se nikada ne smije zaboraviti kako je Franjo Tuđman otac moderne hrvatske države.

General Mirko Šundov, koji je također bio ratni zapovjednik 4. gardijske brigade, istaknuo je kako je ta brigada svojim neustrašivim akcijama rekle agresoru “Ne!”

“Mi iz 4. gardijske brigade nismo znali za uzmak i bili smo spremni dati sve za Domovinu”, naglasio je general Šundov.

Po njegovim riječima u hrvatskim školama mladi naraštaji moraju učiti o herojstvu hrvatskih branitelja.

“Pauci” su za Split kao sv. Duje, Marjan i Hajduk 

Ministar branitelja Tomo Medved je istaknuo kako je ponosan zbog procesa izgradnje modernih oružanih snaga RH, ali je i upozorio kako je dugo vremena bilo zanemarivano rješavanje poteškoća s kojim se suočavaju hrvatski branitelji što, po njegovim riječima, sadašnja Vlada, na čelu s premijerom Andreom Plenkovićem, “ispravlja”.

Prošle godine je umrlo branitelja jednako koliko ih je poginulo 1991. kad je Hrvatska bila izvrgnuta agresiji”, rekao je Medved.

Župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban je istaknuo kako je 4. gardijska brigada simbol Splita i Splitsko-dalmatinske županije, a sličnog je mišljenja i splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara koji je rekao da je ta brigada jedan od identiteta Splita kao što su to Sv. Duje, Marjan i Hajduk.H

G.S.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

4 KOMENTARI

  1. Bravo branitelji podrzavajte Krsticevica velikog junaka jer nam kao i braniteljima sluzi kao primjer.Podrzavajuci Krsticevica koji podrzava vladu koja vidi u propast imate branitelji kao i cijela Hrvatska sjajnu buducnost,da odemo skupa u propast.A podrzavat Krsticevica koji sjedi u vladi sa ministricom kulture je obicni cinizam.Pa branitelji ljutite se koliko zelite ali istina.Ko van kriv kad ste bili u gradanskom ratu i pripadate krajnon desnici odnosno fasistima finasiranim od droge.Ministrica vam servira ovo Krsticevic prica drugo ali nikad se nije protivijo gazdi Plenkiju i njegovoj ministrici.Jadan je to general koji dozvoljava pljuvanje svoje vojske.A fotelja je vazna

  2. Ministre učinite nešto za nas, nemojte nam više ovako pomagati, svaka tvoja tvoja rič o brizi za branitelje skraćuje nam životni vijek i produbljuje agoniju, dakle ako nam želiš pomoć ne govori, ne radi ništa i pokreni proces deinstalacije ministarstva branitelja d.o.o te rasformiraj Udruge točnije expoziture političkih stranaka, idite svi u ……..

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

jedanaest + 4 =