Na današnji dan, 25. srpnja 1990., promijenjen je naziv ‘SR Hrvatska’ u Republika Hrvatska

Prije točno 29 godina iz imena Hrvatske izbačen je naziv “socijalistička”, a sa zastave uklonjena zločinačka crvena zvijezda petokraka...

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Na današnji dan, 25. srpnja 1990., promijenjen je naziv “SR Hrvatska” u Republika Hrvatska. Time je nakon 45 godina komunističke strahovlade i formalno-pravno izbrisana iz imena riječ koja je označavala taj ideološki isključiv sustav vladavine u obliku diktature jedne partije. Komunistička partija je sustavno zatirala ljudska prava, progonila i ubijala sve protivnike tog zloglasnog sustava…

O hrvatskom povijesnom grbu, zastavi i himni trebalo je, prema odredbama ustavnih amandmana, donijeti poseban zakon što je i u učinjeno u prosincu iste godine.
Toga dana, po prvi se put ispred zgrade Sabora zavijorila državna zastava sa hrvatskim povijesnim grbom. Taj čin, koji se odigrao u kasno poslijepodne, na Markovu je trgu pratilo mnoštvo hrvatskih ljudi, koji su pljeskom i oduševljenjem pozdravili promjenu zastave.

U spomen na taj dan, na početku i kraju svakog redovnog zasjedanja Sabora podiže se i skida državna zastava sa željeznog stupa na sjevernom ulazu u Saborsku zgradu.

screenshot

I današnji prijepori o grbu s prvim bijelim poljem na hrvatskoj zastavi koju mnogi od nas rado ističemo kao prvu i povijesno važnu, zapravo su izazvani očajem onih antinarodnih snaga koje je prvi hrvatski Predsjednik dr. Franjo Tuđman često u svojim obraćanjima javnosti nazivao crvenim, žutim i zelenim vragovima, te stokom sitnog zuba.

Unatoč njihovim pseudopovijesnim podmetanjima, pa čak i današnjoj sramotnoj sudskoj praksi koja putem individualnih nelustriranih pojedinaca u pravosuđu i unutarnjim poslovima pokušava osporiti povijesno i identitetsko značenje povijesnoga hrvatskog grba, hrvatski narod je uspio sačuvati temelje svoje nacionalne države i svoj identitet.

VIDEO-OVDJE https://web.facebook.com/dario.keydee.knezic/videos/2638038189554456/

Hrvatski grb u svim svojim inačicama, bez obzira na njegov dizajn, predstavlja hrvatski narod i njegov identitet, što ruši sve pokušaje antihrvatskih pojedinaca i glasne antinarodne manjine u svrhu ostvarivanja njihovih političkih i ideoloških ciljeva rušenja hrvatske države.

Toga dana, po prvi se put ispred zgrade Sabora zavijorila državna zastava s hrvatskim povijesnim grbom. Taj čin, koji se odigrao na Markovu trgu u Zagrebu, pratilo je mnoštvo ljudi, koji su pljeskom i oduševljenjem pozdravili promjenu zastave.
Danas je ta zastava skoro proskribirana od nekih koji su na slici. U RH za isticanje takve zastave možete biti i osuđeni!

Neka nam živi jedina i vječna Hrvatska!

G.S.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

pet × jedan =