Na današnji dan 1995. godine poginuli su na Južnom bojištu- Siniša Musulin, Albin Osti, Ivica Petrović i Stipe Štrbić, pripadnici 116. domobranske pukovnije Hrvatske vojske “Neretvanski gusari”…

Njihova pogibija bila je rezultat ofenzive na Dubrovnik i okolicu koju je, kao odmazdu za "Oluju", pokrenuo Hercegovački korpus Vojske Republike Srpske...

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Na današnji dan 1995. godine poginuli su na Južnom bojištu Siniša Musulin, Albin Osti, Ivica Petrović i Stipe Štrbić, pripadnici 116. domobranske pukovnije Hrvatske vojske “Neretvanski gusari”…

Njihova pogibija bila je rezultat ofenzive na Dubrovnik i okolicu koju je, kao odmazdu za “Oluju”, pokrenuo Hercegovački korpus Vojske Republike Srpske.

Siniša Muslin rođen je 2. srpnja 1965. u Metkoviću. Osnovnu je i srednju školu pohađao u Pločama, struka ekonomist. Studirao je u Zagrebu. Nije bio oženjen. U obranu Hrvatske pošao je u rujnu 1991 godine. Pokopan je na mjesnom groblju u Rogotinu.

Albin Osti rođen je 23. travnja 1961. u Kaknju. Osnovnu i srednju školu pohađao je u Pločama, a na Fakultetu elektrotehnike Sveučilišta u Zagrebu diplomirao je elektrotehniku. Bio je oženjen Sanjom (rođenom Filipović). U braku su dobili dvoje djece – sina Darija (1986.) i kćer Ivanu (1991.). U obranu Hrvatske uključio se u rujnu 1991. godine. Pokopan je na Gradskom groblju Laniština u Pločama.

Ivica Petrović rođen je 23. listopada 1971. u Studencima kod Teslića. Osnovnu i srednju školu, zanimanje bravar, pohađao je u Pločama. Nije bio oženjen. Hrvat po narodnosti. U obranu Hrvatske uključen je od svibnja 1995 godine. Pokopan je na Gradskom groblju Laniština u Pločama.

Stipe Štrbić rođen je 6. studenoga 1954. u Rogotinu. Osnovnu je i srednju školu pohađao u Pločama. Po zanimanju je bio kormilar. Bio je oženjen Gordanom (rođenom Kosović). U braku su dobili sina Darija (1983.). U obranu domovine uključio se u rujnu 1991. godine. Pokopan je na mjesnom groblju u Rogotinu.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

19 − 10 =