Na današnji dan 1992. godine prilikom borbenog zadatka izviđanja terena poginuo je mladi hrvatski branitelj Vinko Pečur…

Prilikom izvidničke akcije na području Psunja nagazio je na protupješačku minu. Nažalost ozlijede su bile preteške te je preminuo na putu do bolnice...

Podijeli

Na današnji dan 1992. godine prilikom borbenog zadatka izviđanja terena poginuo je mladi hrvatski branitelj Vinko Pečur.

Rođen je 13. listopada 1969. godine u Požegi. Odrastao je u obližnjem Jakšiću gdje je i završio osnovnu školu, a nakon toga pohađao je srednju školu u Pakracu te stekao zvanje građevinskog tehničara. Zaposlio se u Zagrebu u Industrogradnji.

U veljači 1991. godine ulazi u sastav MUP-a Republike Hrvatske, a osnutkom Zbora narodne garde u 63. samostalni bataljun ZNG. Krajem listopada ’91. bataljun prerasta u 123. požešku brigadu Hrvatske vojske u čijem osnivanju sudjeluje i Vinko Pečur. Istaknuo se u nizu oslobodilačkih akcija na području zapadne Slavonije. Prilikom izvidničke akcije na području Psunja nagazio je na protupješačku minu. Nažalost ozlijede su bile preteške te je preminuo na putu do bolnice.

Izvori – pozeskivodic.com/poginuli-u-veljaci-vinko-robert-i-vlado-pocivali-u-miru
pozeska-kronika.hr/samouprava/item/4846-na-vjecno-sjecanje-za-sedam-branitelja

Autor teksta – Borna Marinić

Dogodilo se na današnji dan – Domovinski rat


Podijeli