Mučno svjedočanstvo silovane Vukovarke: ‘Morala sam se smijati’ – podsjetimo se što je žrtvama silovanja poručila Vesna Pusić

U maniri bešćutne osobe im je poručila da se pridruže gay koloni na Split Prideu...

Podijeli

Na prosvjedu u Vukovaru zbog šutnje institucija, nečinjenja po pitanju procesuiranja zločina srba nad Hrvatima  i utjecaja politike na DORH okupilo se preko 25 tisuća ljudi.

Okupljeni su mogli sa velikim zgražanjem, očajem, uz suze mogli čuti i svjedočanstva žrtava, a jedna od njih je bila i Snježana Karaula Maljak, žrtva silovanja od strane divljaka agresorske srbije.

 

“14. listopada sam prvi put silovana. Silovao me čovjek koji mi je rekao da će, ako ne dopustim njemu, dovesti deset drugih. Drugi sam put morala sama izabrati s kim ću spavati. Morala sam šutjeti i smijati se kao da mi je svejedno. Tada sam imala 22 godine, pokušala sam samoubojstvo, ima još žena koje su ovo prošle ali šute. Vratila sam se u Vukovar, susrećem te ljude”, ispričala je Karaula Maljak, a okupljeni nisu mogli suspregnuti suze.

Pusić je silovane žene u Domovinskom ratu pozvala da se pridruže gay koloni

U ovom kontekstu vrijedi se podsjetiti što je ratnim žrtvama silovanja 2012. godine poručila tadašnja ministrica vanjskih poslova, notorna Vesna Pusić.

Naime, Udruga Žene u Domovinskom ratu, obratile su se ministrici pismom zatraživši sastanak kako bi joj iznijele problem ratnog zločina silovanja nad ženama Vukovara u vrijeme srpske okupacije 1991. godine.

Ona ih, naravno, nije primila, a tada u razgovoru za Tportal u maniri bešćutne osobe bez imalo empatije im je poručila da se pridruže gay paradi na Split Prideu.

 

“Nije mi poznato da žele sa mnom razgovarati, izjavila je Pusićka

Kažu da su poslale zahtjev za sastanak u siječnju, u to vrijeme je glavna tema bio referendum o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji, ali njihov zahtjev nije došao do mene … Međutim, očekivala bih da one, kao žrtve nasilja, imaju solidarnost sa svim drugim žrtvama ili potencijalnim žrtvama nasilja te očekujem da budu u prvim redovima na Split Prideu”, kazala je tada HNS-ovka Pusić, ujedno i jedna od najglasnijih zagovornica Istanbulske konvencije, dok je stranka koju je ona predstavljala (HNS), danas zajeno u koaliciji sa Andrejem Plenkovićem i njegovim HDZ-om. Inače je Plenković, kako je rekao predstavnik HNS-a u emisiji Otvoreno, dao punu političku slobodu HNS-ovoj Blaženki Divjak u provođenju reforme školstva i kurikularnoj reformi.

D.K.


Podijeli

Comments are closed.