Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić ocijenio je u srijedu da je isplata spornog bonusa od milijun kuna, zbog čega je smijenjen direktor tvrtke Piškornica d.o.o. i njenih tvrtki kćeri Mladen Jozinović, tek “iskra koja je zapalila vatru”, jer je pitanje što će se još otkriti o dosadašnjem poslovanju tvrtke, budući da se projekt Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Piškornica cijelo vrijeme razvija netransparentno i pod velom tajne.

Jozinović je smijenjen u ponedjeljak na izvanrednoj sjednici Skupštine društva Piškornica – regionalni centar za gospodarenje otpadom Sjeverozapadne Hrvatske, nakon što je otkriveno da je sam sebi isplatio nagradu za dobro poslovanje veću od milijun kuna.

Predsjednik Skupštine Društva je koprivničko-križevački župan Darko Koren, a Jakšić je na konferenciji za novinare ustvrdio da je Korenova odgovornost za tu aferu veća od 22 posto, koliki je udjel Županije u vlasništvu Piškornice.

Koren je Regionalni centar za gospodarenje otpadom Piškornica isticao kao svoj životni projekt, pa bi stoga bilo normalno da preuzme i snosi odgovornost za ono što se tamo događa, poručio je Jakšić.

Ne smije se dozvoliti razvijanje projekta u krivom smjeru, jer njegovom lošom izvedbom moguć je štetan utjecaj na zdravlje stanovništva i gospodarstvo podravskog kraja. Ne zaboravimo da se u blizini odlagališta nalaze Podravka i Carlsberg, istaknuo je Jakšić.

Koprivnički gradonačelnik ne protivi se daljnjem razvoju projekta, ali nova Uprava Piškornice mora odgovoriti na pitanja – odakle se otpad dovozio, u kojim količinama, te kolike količine planiraju zbrinjavati u budućnosti.

Nadomak Koprivnice mora se graditi moderan centar koji će biti dio kružne ekonomije, odnosno nužno je u njegov rad ukalkulirati razvrstavanje otpada na kućnom pragu, naglašava Jakšić.

Koprivnica je lider u tom poslu, unazad 15 godina uložili smo mnogo novaca kako bi se otpad što primjerenije zbrinjavao, rekao je Jakšić dodavši kako ima povjerenja u novoimenovanu Upravu s kojom se planira uskoro sastati, a također namjerava sazvati sastanak s predstavnicima vlasnika Piškornice.Hina

G.S.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •