MOURINHO I WENGER SLOŽNI, JEDAN IM POTEZ NIKAKO NIJE JASAN: ‘MOŽDA SE OVO ENGLEZIMA NEĆE SVIDJETI…‘

‘Nemojte me krivo shvatiti, ali kao netko tko voli nogomet - razočaran sam‘...Jedan od komentara je najbolje opisao nepostojanje jedanaesterca koje su dosudili VAR suci i sudac utakmice; Ovo nije prekršaj ni u košarci a kamoli u polufinalu EURA...

Foto-ADRIAN DENNIS Afp
Podijeli

Danny Makkelie i njegovo suđenje glavna su tema nakon polufinala Europskog prvenstva, odnosno utakmice Engleske i Danske…

I dok na Otoku slave svoje prvo Euro-finale, u Danskoj s razlogom vlada razočaranje. No, s obje strane većina stručnjaka je složna – jedanaesterac nije postojao! Kontakt nakon kojeg je Raheem Sterling pao kao pokošen je, prema ocjeni mnogih, bio zanemariv, no za suca očito dovoljan za najstrožu kaznu koja je Engleze, kako se pokazalo, pogurala prema finalu s Italijom.

image

“Engleska je zaslužila pobijediti i sretan sam zbog njih. Nemojte me krivo shvatiti. Ali kao netko tko voli nogomet, razočaran sam da je suđen jedanaesterac. Možda se engleskim navijačima neće svidjeti moje mišljenje, ali to nikako nije jedanaesterac. Na ovoj razini, u jednom polufinalu EURA… Stvarno ne razumijem tu odluku. A još mi je manje jasan potez iz VAR sobe. Da nisu pozvali suca na dodatnu kontrolu ili da nisu promijenili njegovu odluku”, komentirao je Mourinho u analizi za britanski TALKsport.

Sličnog je stava još jedna trenerska legenda. Francuz Arsene Wenger u svom je izlaganju za beIN SPORTS također zaključio da jedanaesterac nije postojao, a pritom je posebno kritizirao VAR sobu.

“To nije bio penal. Ne razumijem zašto iz VAR sobe nisu pozvali suca da još jednom pogleda situaciju na ekranu. U takvim je situacijama važno da sudac bude maksimalno uvjeren da je to bio penal. Trebao je provjeriti. VAR nije iznevjerio Dansku, već suca”, poručio je bivši trener Arsenala.

Jedan od komentara je najbolje opisao nepostojanje jedanaesterca koje su dosudili VAR suci i sudac utakmice; Ovo nije prekršaj ni u košarci a kamoli u polufinalu EURA.

D.J.


Podijeli