Mostar: Udruga obitelji poginulih i nestalih hašku presudu ocjenjuje pokušajem prekrajanja istine…VIDEO…

Izrazili su sućut obitelji generala Slobodana Praljka koji je u Haagu počinio samoubojstvo te su osudili izjave bivše hrvatske ministrice i današnje saborske zastupnice Vesne Pusić, saborskog zastupnika Gorana Beusa Richemberga, kao i bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, za koje su ocijenili da "nastavljaju s blaćenjem Hrvata i svega što je hrvatsko"...

Iz ove stradalničke udruge pozvali su hrvatske političke predstavnike u BiH da se nastave boriti svim dopuštenim pravnim i političkim sredstvima kako bi se dokazala istina o Domovinskom ratu.
Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Izrazili su sućut obitelji generala Slobodana Praljka koji je u Haagu počinio samoubojstvo te su osudili sramotne i izdajničke izjave bivše hrvatske ministrice i današnje saborske zastupnice Vesne Pusić.

Udruga obitelji poginulih i nestalih branitelja Županije zapadnohercegovačke (ŽZH) ocijenila je u petak kako presuda šestorici bivših dužnosnika Herceg Bosne predstavlja pokušaj prekrajanja povijesti i kolektivne osude Hrvata, zbog čega su od hrvatskih predstavnika vlasti u BiH zatražili da nastave s utvrđivanjem istine o Domovinskom ratu.

U priopćenju kojega je potpisala Ivanka Ljubić ističe se kako je sud u Haagu “čisto politički sud, a  presuda čelnicima Herceg-Bosne nema veze s pravdom, jer je konstrukcija i presedan međunarodnog prava koji nikako ne doprinosi pomirenju i utvrđivanju povijesne istine”‘.

Udruga ističe kako posebno boli to što nije utvrđena istina te su upozorili kako je namjera ovakvih sudova “revizija povijesti, promjena karaktera rata na ovim prostorima i osuda hrvatskog naroda u cjelini”.

Iz ove stradalničke udruge pozvali su hrvatske političke predstavnike u BiH da se nastave boriti svim dopuštenim pravnim i političkim sredstvima kako bi se dokazala istina o Domovinskom ratu. Također su istaknuli, kako takvo što duguju djeci, poginulim braniteljima i njihovim obiteljima, kao i budućnosti suživota na ovim prostorima kojega, kako tvrde, ne može biti bez pravde i istine o Domovinskom ratu u BiH.

Izrazili su sućut obitelji generala Slobodana Praljka koji je u Haagu počinio samoubojstvo te su osudili sramotno izdajničke izjave bivše hrvatske ministrice i današnje saborske zastupnice Vesne Pusić, saborskog zastupnika Gorana Beusa Richemberga, kao i bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, za koje su ocijenili da “nastavljaju s blaćenjem Hrvata i svega što je hrvatsko”.

Žalbeno vijeće u srijedu je potvrdilo prvostupanjske kazne šestorici bivših političkih i vojnih čelnika bosanskohercegovačkih Hrvata kao sudionika u udruženom zločinačkom pothvatu, ali je dan u kojem je politički ICTY završio neslavno 24-godišnje postojanje zasjenjen užasavajućim činom borbe protiv neistine Slobodana Praljka koji je neprofesionalnošću i za svaku osudu suda i osiguranja u sudnicu unio bočicu čiji je sadržaj ispio pošto mu je Žalbeno vijeće bez dokazane krivnje potvrdilo kaznu od 20 godina zatvora.H

A.K.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •