MORH poziva na upis u vojnu evidenciju, evo tko se sve dužan odazvati…

Na poziv za upis u vojnu evidenciju obvezni su odazvati se i hrvatski državljani koji borave u inozemstvu, a to mogu učiniti u hrvatskim diplomatskim misijama ili konzularnim uredima u državi u kojoj borave...

Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

Ministarstvo obrane (MORH) pozvalo je u četvrtak sve muške osobe, hrvatske državljane rođene 2001. i starijih godišta, koji dosad nisu upisani u vojnu evidenciju, da se jave radi upisa u područni odsjek za poslove obrane prema mjestu prebivališta.

U MORH-u objašnjavaju da je riječ o zakonskoj obvezi redovitoga godišnjeg upisa u vojnu evidenciju, koji je obvezan prema Zakonu o obrani za sve muške osobe, hrvatske državljane, koji u kalendarskoj godini navršavaju 18 godina, a imaju prebivalište na području Hrvatske.

Na poziv za upis u vojnu evidenciju obvezni su odazvati se i hrvatski državljani koji borave u inozemstvu, a to mogu učiniti u hrvatskim diplomatskim misijama ili konzularnim uredima u državi u kojoj borave.

Ovisno o mjestu prebivališta i dogovorenom terminu, upisi u evidenciju obavljaju se u odsjecima za poslove obrane, a pri dolasku pozvane osobe obvezne su predočiti osobnu iskaznicu ili domovnicu te OIB.

Svi pozvani, bez obzira na to jesu li dobili pojedinačni poziv, dužni su odazvati se, a o eventualnoj spriječenosti trebaju se javiti u područnom odsjeku za poslove obrane osobno, preko roditelja ili članova uže obitelji.

Detaljnije informacije o upisima u vojnu evidenciju mogu se pronaći na mrežnoj stranici MORH-a.

T.H.


Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

5 KOMENTARI

 1. Prije svih poziv anemičnima i djeci tajkuna i političara !!!
  Dok takvi ne odrade obavezu prema Hrvatskoj, niti ostali nemaju obavezu biti njihovim predmetom ismijavanja.
  Pravi Hrvati odavno su dokazali svoju ljubav i odgovornost, a sad je red na gnjidama.

 2. Prvo pozvat mladež sdp,tkz amsterdamske koalicije ,i pupovčeve stranke,,,nek pokažu domoljublje a ako se ne pipuni dovoljan broj mobilizirat ostale…tko se ne odazove na robiju i zabranit tkz prigovor savjesti…

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

dvadeset − 11 =