MORH: Novi Pravilnici za bolja materijalna prava pripadnika Hrvatske vojske…

Tako su od 1. svibnja 2018. na snazi novi Pravilnik o stanovanju, Pravilnik o izmjenama pravilnika o dodacima na plaću djelatnih vojnih osoba, Odluka o izmjenama i dopunama...

Podijeli

Sukladno novim izmjenama i dopunama Zakona o službi u Oružanim snagama Republike Hrvatske, potpredsjednik Vlade i ministar obrane donio je nove pravilnike i odluke koji stupaju na snagu od 1. svibnja 2018. godine.

Novi pravilnici i odluke doneseni su u svrhu poboljšanja materijalnih prava, standarda uvjeta života i rada pripadnika Hrvatske vojske, i to vraćanje plaćanja rada umjesto postojećeg isključivog plaćanja dužnosti, uvođenje posebnih naknada za stražu, dežurstvo i rad na terenu.

Tako su od 1. svibnja 2018. na snazi novi Pravilnik o stanovanju, Pravilnik o izmjenama pravilnika o dodacima na plaću djelatnih vojnih osoba, Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o rasporedu radnog vremena, Odluka o visini naknade za stanovanje te Odluka o naknadi za posebne oblike rada u službi (Narodne novine 39/18),priopćili su iz MORH-a.

M.M.


Podijeli

7 KOMENTARI

  1. Makar sam lani otisao u mirovinu, zekim to da se dogodi, zbog svih drugih dragih ljudi. Mi smo mjesecno imali vise od 400 sati, i nikome nista, a radili 250 km daleko od doma..

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here