Moraju to riješiti!…Bliži se veliki meč, hoće li Miočiću to biti zadnja borba? “Znam da sam bolji borac. Dokazat ću to”

Zadnji meč dvojice velikana ovog sporta?...

Podijeli

15. kolovoza Stipe Miočić i Danijel Cormier okončat će jednu od najuzbudljivijih trilogija u povijesti UFC-a. Miočić će u kavez u Las Vegasu ući nakon godinu dana stanke, a i tada se borio baš protiv ratnika iz Louisiane te ga pobijedio i postao prvak svijeta. 41- godišnji Cormier je već najavio da će mu ovo biti posljednja borba karijere, a lako bi se mogao oprostiti i četiri godine mlađi vatrogasac hrvatskih korijena…

Moraju to riješiti. Jednom zauvijek. Cijeli svijet željno iščekuje završnu trilogiju između Stipe Miočića i Daniela Cormiera koja će se dogoditi 15. kolovoza u kavezu u Las Vegasu. Stipe je teškaški prvak i brani pojas, a pobjednik će postati apsolutna legenda slobodne borbe.

“Znam da sam bolji borac. Dokazat ću to”, tvrdi Miočić.

”Svijet će gledati. Moram pobijediti u ovoj borbi”, kaže Cormier.

Zadnji meč dvojice velikana ovog sporta?

Cormier ima 41 godinu i već je najavio da će protiv Miočića zadnji put ući u kavez i da će odjahati sa zalaskom sunca. Ariel Helwani, poznati sportski novinar koji prati MMA misli da bi rukavice o klin mogao objesiti i američki vatrogasac hrvatskih korijena.

“Ovo ne samo da je sjajna trilogija, ovdje možda gledamo njih dvojicu po posljednji put. A to se obično ne događa kod borbi za naslov.”

Zbog toga je sve to još zanimljivije.

“Cormier je zaslužio taj treći meč. Svi čekamo sljedeću Stipinu pobjedu i da potvrdi pobjedu nad Cormierom”, rekao je stručni komentator Nove TV Igor Pokrajac.

Sudac će imati pune ruke posla

Treći čin trilogije sudit će najbolji britanski MMA sudac Marc Goddard koji će posebno trebati paziti na Cormierove opasne i prljave trikove kada ide prstima prema očima…A to je Cormier radio u obje borbe s Miočićem. Prva datira iz srpnja 2018. kada je Amerikanac šokirao svijet i nokautirao Miočića.

Uzvrat se dogodio u kolovozu 2019. i iako je Miočić primio čak 180 udaraca, uspio je srušiti Cormiera te na sebe staviti pojas prvaka.

Epska trilogija 15. kolovoza dat će odgovor na pitanje tko je najveći svih vremena.

D.J.


Podijeli