Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Smišljeno i jednom riječju- SKANDALOZNO! Kap koja je prelila čašu u omalovažavanju obrambenog Domovinskog rata izrečena je danas u HRT emisiji NU2 od strane njenog voditelja Aleksandra Stankovića.

Aleksandar Stanković u svojoj današnjoj emisiji ogriješio se i ponizio, ne samo o novinarski kodeks već i o  Deklaraciju o Hrvatskom obramenom Domovinskom ratu, kao i vrlo jasnu i preciznu Haašku oslobađajuću presudu hrvatskim generalima iz čijeg se obrazloženja o oslobađajućoj presudi jasno apostrofira tko je agresor. A poglavito na drugom Haaškom sudu gdje je Hrvatska tužila Srbiju za genocid koji je u svojoj presudi rekao- da genocida nije bilo, ali je decidirano rekao da je na Hrvatsku izvršena otvorena agresija od strane Srbije i JNA.

Dao je sebi Stanković za pravo u svojoj emisiji vršiti užasavajući pritisak na hrvatskog branitelja, srbina Predraga Pedju Mišića, koji je Stankoviću u brk odbrusio; Ovdje se nije vodio nikakav građanski rat!

No, Stanković je ustrajao, te iz već unaprijed pripremljenog šalabahtera citirao hrvatskoj javnosti i zaprepaštenom gostu emisije, hrvatskom branitelju Mišiću definiciju građanskog rata na kojoj je ustrajavajući, očito smatrajući da za gosta ima podkapacitiranog hrvatskog branitelja kojega će perfidnom zamisli, (očito uz odobravanje svojih šefova na HRT!?)  navući na tanak led da se Mišić pokoleba i odgovori ono što je Stanković toliko priželjkivao. No grdno se prevario i po svemu bi trebao letjeti sa HRT koji plaćaju hrvatski građani, među kojima je ogroman broj hrvatskih branitelja i njihovih obitelji koji ne plaćaju HTV pristojbu da ih se vrijeđa i smišljeno pokušava izokrenuti istina o obrambenom Domovinskom ratu.

Uredništvo Braniteljskog portala poziva sve udruge hrvatskih branitelja kao i sve hrvatske institucije, jednako i vodstvo HRT da se njihovom Tv voditelju Stankoviću oduzme pravo na vođenje ove emisije te da ga se udalji sa HRT zbog njegovog javnog pokušaja da se lažnom manipulacijom gledateljstvo dovede u zabludu te da se u potpunosti isprovocira neistina o Hrvatskom obrambenom Domovinskom ratu, kojeg Stanković javno naziva građanskim.

Prisjetimo se samo nekoliko banalnih primjera u slučaju nekoliko voditelja na HRT koji su zbog ISTINE morali doslovce letjeti naglavačke sa HRT-e. Ovo što je Stanković danas uradio pred ogromnim auditorijem je notorna laž i povijesna podvala koja dovodi do ugroze noviju hrvatsku povijest, zbog koje mu na HTV više ne smije biti mjesta.

No dogodilo se ono (jasan odgovor) što očito Stankoviću i njegovim nalodgodavcima nije odgovaralo; Mišić mu je jasno dao do znanja da se u hrvatskoj nije vodio nikakav građanski rat već da je na hrvatsku izvršena agresija srbije i miloševićevske velikosrpske politike, usmjerenu na stvaranje velike srbije oduzimanjem hrvatskog teritorija.

U današnjoj HRT emisiji NU2 uz godišnjicu vukovarske tragedije u emisiji kontraverznog Aleksandra Stankovića “Nedjeljom u dva” gostovao je Predrag Mišić Pedja. Srbin koji je branio Vukovar prisjetio se ratnih dana, komentirao aktualne događaje i status hrvatskih branitelja u društvu, ali je morao braniti Stankovićevu upornu tezu i skandaloznu upornost da se u Hrvatskoj nije vodio “građanski rat” već obrambeni Domovinskirat.

HRT-ovom voditelju emisije NU2 Aleksandru Stankoviću “još nije jasno da postoji Deklaracija o Domovinskom ratu”?!.

-U članku 2. Deklaracije o Domovinskom ratu, posve je jasno kakav se rat vodio u obrani Hrvatske od velikosrpske agresije.

Članak 2. Deklaracije o Domovinskom ratu posve je jasan.

2. Republika Hrvatska vodila je pravedan i le­gitiman, obrambeni i oslobodite­ljski, a ne agresivni i osvajački rat prema bilo kome u kojem je branila svoj teritorij od velikosrpske agresije unutar međunarodno priznatih granica.

No, Uredništvo Braniteljskog portala koje već nekoliko mjeseci javno vodi polemiku sa ministricom Blaženkom Divjak u svezi kurikularne reforme, posebice dijela koji se tiče obrambenog Domovinskog rata koja je i dalje nepoznanica kakva je po kurikulu definicija Domovinskog rata jer se taj postupak vodi netransparentno i bez spoznaje struke i javnosti.

Još smo zabrinutiji što će konačnu recenziju kurikula raditi engleske institucije.

Najviše nas zabrinjava to da g. Stanković “neće snositi” nikakve sankcije za ovakav nakaradan i javni istup u današnjoj emisiji NU2 iz jednostavnog razloga što, lako moguće Stanković već zna što će pisati u kurikulu o Domovinskom ratu, za razliku od svoga gosta u emisiji Predraga Pedje Mišića kao i svih ostalih hrvatskih branitelja.

Još samo jedno, dva pitanja g.Stankoviću koji je očito jako dobro informiran; Što je g.Stankoviću tisuće zarobljenih hrvatskih civila i hrvatskih branitelja radilo na teritoriju Srbije i to u koncentracijskim logorima i tko ih je tamo odveo? I samo još jedno pitanje za HRT-ovog voditelja Stankovića; Znadete li g. Stankoviću činjenicu, da je nekoliko desetaka milijuna topovskih i drugih projektila palo na Grad Vukovar i njegove stanovnike koji su ispaljeni sa prostora agresorske Srbije?

Uredništvo Braniteljskog portala


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •