Podijeli

Imenovani apostolski nuncij u Obali Bjelokosti mons. Ante Jozić nakon izlaska iz bolnice sudjelovao je u nedjelju 21. srpnja u Trilju na mladomisničkom slavlju fra Ivana Grubišića i zahvalio svima koji su molili za njega nakon što je doživio tešku prometnu nesreću.

„Nije još sasvim dobro, ali bit će! Hvala lijepa za molitve! Hvala župniku u Trilju don Stipi Ljubasu, cijeloj Cetinskoj krajini, posebno franjevačkom samostanu u Sinju na čelu s bivšim provincijalom fra Joškom Kodžomanom koji je služio misu za mene u onim teškim danima moje agonije. Ali, hvala Bogu, to je prošlo“, rekao je mons. Jozić u rodnome Trilju.

Izrazio je radost što može sudjelovati na mladomisničkom slavlju fra Ivana Grubišića kojemu je dao preporuke za svećenički i redovnički život: „Dragi fra Ivane, po primjeru sv. Franje nastoj slijediti put koji te čeka. Možda neće biti lagan, ali će biti pun zadovoljstva i vjernosti Bogu. Budi hrabar! Ne boj se! Mi ćemo biti uz tebe!“

Mons. Ante Jozić teško je ozlijeđen u prometnoj nesreći u nedjelju 7. travnja u tunelu sv. Ilija – Biokovo. Papa Franjo imenovao je 2. veljače don Antu Jozića, tada voditelja studijske misije Svete Stolice u Hong Kongu u sklopu filipinske Apostolske nuncijature, naslovnim nadbiskupom Cise i apostolskim nuncijem u Obali Bjelokosti. Za biskupa ga je 1. svibnja u splitskoj konkatedrali Sv. Petra trebao zarediti Papin državni tajnik kardinal Pietro Parolin, koji ga je umjesto toga na taj dan posjetio u splitskoj bolnici. Istoga dana apostolski administrator u Hong Kongu, gdje je mons. Jozić proveo posljednjih deset godina službe, kardinal John Tong predvodio je misno slavlje i molitvu za oporavak mons. Jozića u splitskoj katedrali Sv. Dujma.

Na svetkovinu Tijelova 20. lipnja u poslijepodnevnim satima mons. Jozić je nakratko izašao iz bolnice kako bi Gospi Sinjskoj zahvalio na oporavku od teške prometne nesreće.

L.K.


Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

16 − 10 =