Molitva za Domovinu, potrebnija nego ikad…

Za Hrvatsku je ovo također poseban trenutak zbog povijesnih i tradicionalnih razloga.Jako emotivno smo dijelili ovaj trenutak", izjavio je de Sousa...

facebook-Kolnda se moli
Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović prisustvovala je u noći sa subote na nedjelju misi u portugalskom svetištu Fátimi zajedno sa svojim domaćinom, 69-godišnjim portugalskim predsjednikom MarceloRebelo de Sousa.

U Fátimi, mjestu u središnjem Portugalu, okupilo se oko 200.000 hodočasnika, a tisuće svijeća obasjale su nebo nad mjestom gdje se 1917. godine, prema svjedočanstvu troje pastira, dogodilo prvo ukazanje Gospe, a Katolička crkva ga je i priznala.

“Zahvalna sam portugalskom Predsjedniku što me je pozvao na ovu 101.obljetnicu početka ukazanja u Fátimi. Meni su ovo posebni trenuci, kada svi razmišljamo o sebi, ali ponajviše o drugima. Dakle, kada se zagledamo u sebe, u ono što smo dobro učinili i u ono što bismo
trebali bolje činiti”, kazala je Grabar-Kitarović hrvatskim novinarima, te dodala: “Večeras sam bila u mislima sa svima vama u Hrvatskoj, i u molitvama s vama”.

“Djevicu Mariju smatra se kraljicom. U Portugalu je ona kraljica od 1640. godine kada smo vratili svoju nezavisnost. Za Hrvatsku je ovo također poseban trenutak zbog povijesnih i tradicionalnih razloga.Jako emotivno smo dijelili ovaj trenutak”, izjavio je de Sousa.

Mnoštvo crkava posvećenih majci Božjoj, te marijanskih svetišta u Hrvatskoj, potvrđuje posebnu povezanost Hrvata i djevice Marije. Ona je zaštitnica i zagovornica Hrvata, njoj su se u molitvi hrvatski vjernici uvijek obraćali i stavljali pod njenu zaštitu. Gospa jezaštitnica obitelji, majki, branitelja, moreplovaca i svih onih koji zatraže njenu pomoć i zagovor.

Kraljica mira, kako je Gospe samu sebe nazvala pred vidjelicama u Međugorju, 1981. godine, za Hrvate je uvijek bila i kraljica, kako je zazivamo u pjesmi i raznim molitvama našeg naroda.

I upravo zbog toga je hvale vrijedna molitva za Domovinu, da u ovim prijelomnim vremenima, kad se događa egzodus mladih Hrvata u druge krajeve svijeta, kad je veći broj umrlih od rođenih, kad kao narod nestajemo, kad su podjele naroda nikad veće, kad se novim Kurikulumom povijesti sramimo djeci reći istinu o našoj novijoj povijesti, kadnismo dovoljno jaki i spremni da zaštitimo naš narod u BiH od potpune majorizacije i nestanka, hrvatska Predsjednica molitvom zatraži Gospin zagovor i pomoć u borbi za opstanak i boljitak hrvatskog naroda.

Jozo Ribičić-Brigadir u miru


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

2 KOMENTARI

  1. Milosrdan i Milostiv budi svima nama Oce Nebeski u Isusu Kristu Gospodaru i Bogu nasemu koji nas je svojom Krvlju odkupio i u svojim Ranama ozdravio dao Duha Svetoga bez kojega ne mozemo uciniti nista….

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

13 − 1 =