PRIOPĆENJE-MOJA VOLJENA HRVATSKA: JASENOVAC – OPET 80.000…

Logor Jasenovac, kao stratište postojao je nakon završetka rata, gdje su ubijene tisuće Hrvata i ostalih naroda od strane četnički nastrojenih partizana....

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Novo osnovana politička stranka MOJA VOLJENA HRVATSKA uputila je priopćenje za javnost koje objavljujemo u cijelosti…

„Ministarstvo će u skladu sa novim kurikulom građanskog odgoja preporučiti školama posjet SP-u Jasenovac. Naši učenici bi se tamo upoznali sa osnovnim činjenicama o logoru, osudili ustaški pokret te zločine počinjene na osnovi rasnih zakona i ideologije ustaškog pokreta“. Kažu, „uz stručno vodstvo kustosa“, to znači, nastavit ćemo djeci servirati brojku od „80.000 ubijenih i strašne zločine koji su tamo počinjeni“.

Nakon demokratskih promjena, agresije na Republiku Hrvatsku, Domovinskog osloboditeljskog rata 1991. do 1995. godine, počelo se slobodnije govoriti i pisati o istini tijekom II. svjetskog rata.

Javnost je počela saznavati istinu tko je tada bio zločinac i činio zločine i to nad hrvatskim žrtvama.

Radni logor Jasenovac pod hrvatskom vlašću nije bio zločinački logor nego srpska izmišljotina po Valerijanovom memorandumu, po kome su Hrvati i Nezavisna država Hrvatska unaprijed proglašeni zločincima prije nego se je dogodio zločin, kojeg su često proveli četnici i komunisti.

Logor Jasenovac, kao stratište postojao je nakon završetka rata, gdje su ubijene tisuće Hrvata i ostalih naroda od strane četnički nastrojenih partizana.

Sve dosadašnje vlade nakon demokratskih promjena, aktualna vlada, premijer, predsjednica, kao i sve ostale političke stranke koje su vodile Hrvatsku državu morale su do sada provesti znanstvenu reviziju dijela povijesti tijekom dvadesetog stoljeća i dokazati pravu istinu o zločinima i zločincima u to vrijeme.

Dio povjesničara još uvijek zastupa netočne „opće poznate“ teorije o toj temi, dok se istovremeno skupina istraživača povjesničara trudi izvorno arhivskim dokumentima iz tog vremena dokazati i prezentirati istinite činjenice.

Moja voljena Hrvatska predlaže i podržava prijedlog i poziv ministrice za obilježavanje stradanja u Jasenovcu, (od 41. ali i nakon 45.) predlažemo da se taj njen poziv proširi i na ostala stratišta: Jama Golubnjača, Brotnja, Boričevac, Srb i okolna mjesta iz 1941. god. Istočna Bosna 1942, Zrin 1943, Bleiburg, Macelj, Huda Jama, Kočevski rog, Tezno i druga mjesta stradanja 1945. godine, s obilježbama i predavanjima o stradavanju Hrvata i ostalih naroda od komunističko četničkih zločinaca.

Hrvatski branitelji, logoraši i obitelji stradalih u Hrvatskom domovinskom osloboditeljskom ratu obilježavaju nastale obilježbe. Dužnost je vlasti sudjelovati osobno i pozivati djecu da sudjeluju na tim obilježbama, gdje bi se upoznali s poviješću stradavanja na našim prostorima.

Osobno sam pozivao ministricu Divjak na obilježbe stradanja logoraša po logorima, za što ona nije imala vremena, sve je od toga važnije.
Vrijeme je da se pokrene opći pokret za ove promjene, o čemu smo sastavili kvalitetan program, koji ćemo uskoro objaviti na našoj web stranici MVH. hr.

Zato pozivamo sve domoljube koji žele hrvatskoj dobro da nam se pridruže kako bismo konačno oslobodili Lijepu našu Hrvatsku, da bude ponos nama i čitavom svijetu.
S osobitim poštovanjem!

Priopčenje MVH za javnost

Novo osnovana politička stranka MOJA VOLJENA HRVATSKA

Braniteljski portal


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 13 =