Modrić: Ne bih stavljao granice na to koliko ću još igrati za Vatrene

Veliko nevrijeme se najavljuje za nedjelju, pa je govorio i o uvjetima za igru ako će biti loše vrijeme protiv Švedske...

Podijeli

Hrvatska nogometna reprezentacija nastavlja s utakmicama Lige nacija, prva je na rasporedu Švedska u nedjelju. Luka Modrić najavio je utakmicu te komentirao stanje u reprezentaciji, ali i oproštaj Ivana Rakitića od Vatrenih.

Istina je, razgovarao sam s Ivanom prije nego što je prenio odluku. Rekao mi je svoje razloge, žao mi je zbog te odluke, ali treba ju poštovati…
Ali ciklusi završavaju, opraštaju se igrači od reprezentacije, nitko nije vječan. Jedino mogu reći da mi je žao, zahvaliti mu se na svemu što je napravio za Hrvatsku i hrvatski nogomet, ali nažalost moramo dalje bez njega u nove bitke, rekao je Modrić te nastavio o svojoj budućnosti u reprezentaciji:

– Ne bih stavljao nikakve granice što se tiče mene ili davao nekakve najave. Idem utakmicu po utakmicu i vidjet ćemo kako ću se osjećati fizički, mentalno. Da li ću nastaviti s repreznetacijom nakon Svjetskog prvenstva ili ne, ne želim si staviti neke granice. Uživam s reprezentacijom i vidjet ćemo koliko će to trajati.

Veliko nevrijeme se najavljuje za nedjelju, pa je govorio i o uvjetima za igru ako će biti loše vrijeme protiv Švedske.

– Na uvjete ne možemo utjecati, kakav god bude teren. Morat ćemo se prilagoditi, bez obzira na sve odigrati dobru utakmicu i ostvariti pozitivan rezultat. Protiv Švicarske smo odigrali dobru utakmicu i pokazali karakter. Mladi igrači su odigrali jako dobro. Bradarić je odličan nogometaš i talentiran dečko, ima svjetlu budućnost pred sobom. Bit će sve bolji i bolji, pokazao je i gard, pozitivan karakter za prvu utakmicu. Sve pohvale za njegov nastup. Treba izdvojiti i ostale igrače, poput Ante Budimira, Melnjaka koji je sve bolji na lijevoj strani i Uremović koji pokazuje da je s pravom tu.

Ugovor u Real Madridu istječe mu sljedećeg ljeta…

– Treba ići utakmicu po utakmicu, želja je ostati u Realu, ali svjestan sam da sam u nekim godinama i da klub treba donijeti odluku što je najbolje za njih. Siguran sam da ćemo pronaći najbolje rješenje.

O Ligi nacija i utakmicama protiv Švedske i Francuske:

– Svaka utakmica je važna, ne treba davati više važnosti nekoj utakmici. Druga dolazi za tri dana, trebat ćemo sve igrače na visokom nivou. Kako nogometno, tako i fizički kako bi odigrali dvije prave utakmice. Igramo doma, bit će navijača na stadionu, u malom broju, ali bolje nego da nema nikoga. Idemo na pobjedu u obje utakmice, rekao je Modrić. – I kad nema Zlatana, Švedska je i dalje neugodna ekipa, odličnog mentaliteta, uvijek daju maksimum, protiv Portugala i Francuske su pokazali visoku razinu kvalitete.H

D.J.


Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here