Podijeli

Dvadesetogodišnjak jučer u večernjim satima pao niz 60tak metara pružne podzide u kanjon Čikole.

Dana 11. 9. 2018. godine u 22:15 na dežurni telefon Stanice zaprimljena je dojava i građana i Centra 112 o dozivanju u pomoć iz kanjona Čikole, područje Nonine mlinice, donosi HGSS.

Na teren hitno izlazi član Stanice i silaskom u kanjon ustanovi da poziv za pomoć dolazi sa druge strane rijeke Čikole, prenosi informaciju četvorici spašavatelja koji dolaze na mjesto nesreće koji pronalaze unesrećenog na dnu 60-tak metara pružne podzide.

Zapomaganje muškarca koji je pao u kanjon rijeke Čikole u utorak oko 22.15 sati na području Nonine mlinice čuli su mještani koji su potom pozvali šibenski HGSS.

U ovoj zahtjevnoj noćnoj akciji sudjelovalo je pet pripadnika HGSS Stanice Šibenik, po četvero pripadnika policije i vatrogasaca te obitelj i mještani kao i djelatnici HMP, javili su iz HGSS-a.

– Muškarca smo našli na dnu betonirane kosine koja ide ispod pruge, na dubini od 60 metara. Kad smo došli do njega bio je pri svijesti, ali u stanju trenutnog šoka, pa nam nije mogao reći dakle je pao – rekao je za 24sata Anton Vukičević iz HGSS-a. Čim je stigla dojava, jedan spasioc je hitno sišao u kanjon Čikole, s drniške strane gdje se ljudi inače šeću, a onda je shvatio da muškarac zaziva s druge strane rijeke te je pozvao četvoricu spasioca koji su pronašli unesrećenog. Muškarac je u padu zadobio višestruke ozljede i spašavatelji su mu pružili prvu pomoć te ga izvukli nosiljkom, a u 00.15 sati preuzela ga je Hitna pomoć.

A.K.


Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

sedamnaest + sedam =