Mladi student ušao je u vlak u Francuskoj i sjeo pokraj starca prilično pohabanog izgleda. Sveučilišni student je primijetio da starac tiho prebacuje zrnca svoje krunice, a potom se dogodilo čudo

5.11.2022., Zagreb, Trg bana Josipa Jelacica - Moljenje krunice na glavnom gradskom trgu. Ovo je poziv svim katolickim muževima u Hrvatskoj da se priključe najvažnijem pokretu u Hrvatskoj u zadnjih 30 godina. -foto-facebook-Nikolina Nakić
Podijeli

“Jednog dana mladi student ušao je u vlak u Francuskoj i sjeo pokraj starca prilično pohabanog izgleda. Sveučilišni student je primijetio da starac tiho prebacuje zrnca svoje krunice puštajući da mu zrnca klize kroz prste. To je jako uznemirilo mladića.

Smatrajući se obrazovanim i znanstveno potkovanim, mladić je upitao starca zašto se muči s takvim zastarjelim i blesavim stvarima. Student je upućivao starca da je znanost dokazala da su stvari poput krunice beskorisne i čisto gubljenje vremena te je također istaknuo kako je katolička pobožnost besmislena.

Stariji je čovjek odgovorio da nije upoznat s vrstom “znanosti” koju mladić opisuje i zamolio je mladog učenjaka da mu to detaljnije objasni. Dok je tako slušao studenta kako objašnjava svoje znanstveno pobijanje stvari vezanih uz katoličanstvo na starčeve su oči navrle suze.

Dok se vlak zaustavljao na stanici gdje se starac trebao iskrcati, student ga je nastavio podučavati i čak je rekao neobrazovanom starcu da ako želi naučiti više može naknadno stupiti u kontakt s mladim učenjakom. Prije izlaska iz vlaka starac je prebirući po svom kaputu pronašao karticu i dao je studentu.

Nakon što su se vrata zatvorila i vlak nastavio dalje, student je pogledao karticu. Pisalo je: “Louis Pasteur: direktor Instituta za znanstvena istraživanja, Pariz.”
( sneak peek iz knjige Heroji krunice)

Najpoznatiji francuski znanstvenik bio je poznat po tome da je molio krunicu svaki dan, a u džepu je uvijek nosio dvije krunice u slučaju da jednu izgubi)

Nikolina Nakić


Podijeli