Mladen Pavković: Predsjednički kandidati. Gdje ste bili i što ste radili od 1991-1995.?…Opet isto. “Svi će sve učiniti za svoj narod, bit će skromni, pristupačni, štedljivi, neće lagati i krasti”…

Svi će sve učiniti za svoj narod, bit će (ako ih izaberemo) skromni, pristupačni, štedljivi, neće lagati i krasti...

i-lustracija
Podijeli

Kakvih sve obećanja smo se naslušali i nagledali u vrijeme kampanje za zastupnike u Europskom parlamentu. Naime, brojni kandidati „za ništa“, odnosno veliku plaću i privilegije, nudili su nam „med i mlijeko“. Neke su i prevarili i dobili pokoji njihov glas…

Tek što smo proživjeli sav taj politički i politikantski „cirkus“, na vrata nam kucaju – predsjednički izbori.  Opet isto. Boli glava.

Svi će sve učiniti za svoj narod, bit će (ako ih izaberemo) skromni, pristupačni, štedljivi, neće lagati i krasti…

Nema nam drugo nego im  ponovno povjerovati.

Kakvi su, takvi su – naši su!

Međutim, gdje su u njihovim programima hrvatski branitelji i stradalnici, gdje je hrvatski obrambeni Domovinski rat?

Hoće li se i dalje i u njihovu mandatu, državni blagdani, poput Dana državnosti, svesti na paljenje svijeća i polaganje vijenca, odnosno na “komemoraciju“?

Pojedini ministri  u hrvatskoj Vladi svaki čas imaju problema sa svojom imovinom. Ne drže se slova zakona, „zaboravljaju“ prijaviti vile, skupe automobile, „nemaju“ ušteđevine i tome slično.

Dakle, ako svi dosad (ne)prijavljeni kandidati za predsjednika države tako silno žele, a žele,  to „radno mjesto“ onda neka nam svatko od njih prvo napiše ili javno, glasno i jasno objasni: gdje je bio i što je radio od 1990.-1995.,u vrijeme Domovinskog rata!

Pa, nije valjda da baš ni jedan nije bio aktivni sudionik s prvih crta bojišta?

A da nam više „ne prodaju“ prazne fraze bez sadržaja, odnosno  jedno  govore, a drugo rade, predlažemo za sve predsjedničke kandidate da se dobrovoljno jave na poligrafsko testiranje, da prođu – detektor laži, koji bi inače trebao biti „obvezan“ i za župane, gradonačelnike i načelnike, a na kraju krajeva, zašto ne, i za buduće saborske zastupnike!

Dosta je da se jedno priča, a drugo radi.

Ne, za to se nismo borili!

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)


Podijeli