Miroslavova sestra Vesna Vučemilović: “Škoro je ljudima pružio nadu i ne može ih ostaviti”

Vučemilović je prva na listi Domovinskog pokreta u četvrtoj izbornoj jedinici gdje je, kaže, najveći problem demografija...

Domovinski pokret predstavio gospodarski program
Podijeli

Danas je Domovinski pokret predstavio svoj gospodarski izborni program, a jedna od glavnih Škorinih ekonomskih suradnika je njegova sestra Vesna Vučemilović, koja će biti prva na izbornoj listi Domovinskog pokreta u četvrtoj izbornoj jedinici.

Kako se odlučila ući u politiku i gospodarskom programu Domovinskog pokreta Vesna Vučemilović pojasnia je u RTL-u Danas.

“Razgovaramo, razmijenjujemo mišljenja, odrasle smo osobe i na kraju svaki donosi svoje odluke. Ponekad on mene možda malo nagovara, ponekad ja njega. Možda na početku, prošle godine u šestom mjesecu kad je kretao u tu političku priču, možda je on mene malo više nagovarao da se priključim i da mu pomognem, mada je ta pomoć bila u okvirima mojih znanja, iskustava i kompetencija, a nakon onog rezultata mislim da je bilo evidentno da mora nastaviti dalje jer je ljudima pružio nadu i nije ih nikako mogao ostaviti”, odgovorila je Vučemilović na pitanje tko je koga nagovorio na bavljenje politikom. (N1.)

Vučemilović je prva na listi Domovinskog pokreta u četvrtoj izbornoj jedinici gdje je, kaže, najveći problem demografija, prenosi N1.

“Slavonija je trenutno u jednom vrlo zahtjevnom gospodarskom stanju, osnovni problem je iseljavanje i to cijelih obitleji. Demografske mjere su kompleksno pitanje, naš program ima nekih sedam područja i svih tih sedam ima cilj podići konkurenstnost Hrvatske koja je trenutno na 62. mjestu, dok je na primjer Estonija 27. Cilj je osigurati jedan stabilan, održiv razvoj i zaustaviti negativne demografske trendove”, rekla je.

T.H.


Podijeli