Ministrica Blaženka Divjak u javnost pušta prozirne dimne zavjese… Uredništvo Braniteljskog portala oštro će regirati…

A svim hrvatskim braniteljskim udrugama poručujemo; pazite da nam se ne bi dogodilo , kao što oni malo stariji pamte, da su Ustaše i četnici bili domaći izdajnici i suradnici fašističkog okupatora, a onda odjednom nakon skoro 70. godina četnici naglo postanu priznati svjetski antifašisti...

Ministrica Blaženka Divjak i obrambeni Domovinski rat. Šture objave ministrice divjak sa kojima Uredništvo braniteljskog portala i svi ostali nikako ne mogu biti zadovoljni.
Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Nakon nekoliko javnih prozivanja ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak od strane Uredništva braniteljskog portala kojemu se jedino pridružila HVIDR-a Slavonski Brod i nekoliko hrvatskih intelektualaca, bez tzv, krovnih udruga i velikog broja udruga hrvatskih branitelja koje izgleda ne zanimaju strateški nacionalni interesi, već nešto sasvim drugo,o netransparentosti ministarstva vezanog za kurikularnu reformu koja je do jučer bila tamo negdje iza kulisa, Divjak je napokon počela sa javnim objavama, koje na kapaljku stižu do hrvatske javnosti. Nadalje, kabinet ministrice Divjak uputio je mail, kako Uredništvu Braniteljskog portala, jednako tako i svim medijima a koji nitko, za divno čudo nije javno objavio.

Uredništvu Braniteljskog portala je savršeno jasno da u tom mailu ministrica Divjak nije rekla ništa bitno već je samo ispoštivala formu da se kojim slučajem Uredništvo Braniteljskog portala ne bi obratilo Saborskom odboru za znanost i obrazovanje, a u svezi ministričinog uskraćivanja dostupnosti informacijama.

Ovih dana Uredništvo Braniteljskog portala, odgovoriti će ministrici i cijeloupnoj hrvatskoj javnosti te dati konstruktivne prijedloge, kako je ministrica u svom mailu i tražila, a posebice o novijoj hrvatskoj povijesti iz obrambenog Domovinskog rata.

A svim hrvatskim braniteljskim udrugama poručujemo; pazite da nam se ne bi dogodilo , kao što oni malo stariji pamte, da su Ustaše i četnici bili domaći izdajnici i suradnici fašističkog okupatora, a onda odjednom nakon skoro 70. godina četnici naglo postanu priznati svjetski antifašisti.


Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak u srijedu je poručila da se kurikularna reforma zahuktava, istaknuvši da su stručne skupine obradile primjedbe za 44 od 51 dokumenta

Braniteljski portal pisao ministrici o reformi škostva

“Kurikularna reforma se zahuktava, s obzirom da su stručne radne skupine obradile primjedbe za 44 od 51 dokumenta. To znači da su sada u procesu i prijevodi tih dokumenata na engleski jezik i šalju se na međunarodnu recenziju. Za predmete engleski jezik te povijest, pored međunarodne recenzije, koristit ćemo i recenzije HAZU-a i nadam se da ćemo do kraja godine dobiti odgovore na recenzije i imati sređene te kurikularne dokumente. Mislim da je to stvarno lijepa vijest”, rekla je Divjak novinarima u Saboru gdje članovi Vlade odgovaraju na zastupnička pitanja u sklopu aktualnog prijepodneva.

Drugom lijepom vijesti ministrica ističe pronalaženje rješenja za djecu s teškoćama u Centru Vinko Bek. “Imamo tri nova pomoćnika. U dogovoru s udrugama ta je situacija riješena”, kazala je.

PRIOPĆENJE: Uredništvo Braniteljskog portala ogorčeno aljkavošću ministrice MZO Blaženke Divjak

Ponovila je, na pitanje novinara, da je imenovanje članova Posebnog stručnog povjerenstva (PSP) za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije u ingerenciji premijera Andreja Plenkovića te da će on članove imenovati uskoro. “Koliko ja znam, premijer će uskoro imenovati PSP, ali to je u njegovoj ingerenciji. A ono za što se ja zalažem, a zalaže se i HNS, da u PSP-u odlučuju ljudi koji su čelnici institucija i tijela koje se spominju kao važni akteri za provedbu Strategije”, kazala je te potvrdila da je s premijerom razgovarala na tu temu. “Razgovarali smo o tome i očekujem da će to imenovanje biti uskoro”, kazala je ministrica.

U pogledu Ekspertne radne skupine (ERS) za provedbu kurikularne reforme kazala je kako nju imenuje PSP, odnosno, kako je rekla, “prvo PSP, a onda Ekspertna radna skupina”.

Naglašava pritom da stručne radne skupine, njih 51, rade svoj posao, pripremaju dokumente, a Ministarstvo će, dodaje, sukladno zakonskim ovlastima, pripremiti sve za pilot izvođenje kurikularne reforme u 3 do 5 posto škola za iduću školsku godinu.

Ministrica se ne slaže da zbog toga što još nisu imenovani PSP i Ekspertna radna skupina “sve stoji”, ocijenivši da aktivnosti koje se sada provode u Ministarstvu “nije bilo godinama”.

“Dapače, mi smo stvarno vrlo proaktivni i sve pripremamo kako bi za iduću godinu educirali nastavnike, uveli obveznu informatiku u  5. i 6. razrede i pilot projekt kurikularne reforme po vertikali”, kaže.

Ističe tako da je u području znanosti pokrenuto 10 centara izvrsnosti u koje je uloženo 360 milijuna kuna, a zaposlit će 101 mladog znanstvenika koji će, ističe, sa svojim obiteljima ostati u Hrvatskoj.

Uredništvo Braniteljskog portala uputilo oštar upit ministrici znanosti i obrazovanja Blaženki Divjak…

Dodaje i četverogodišnji projekt pomoćnika u nastavi, vrijedan pola milijarde kuna, kao i izmjene i dopune Zakona o strukovnom obrazovanju, koje su u Vladinoj proceduri, a kojima će se, naglašava, omogućiti povlačenje eu novca za centre kompetencije. U dva europska fonda, navodi, za to je predviđeno 800 milijuna kuna, a cilj je da svaka od županija ima najmanje jedan takav centar.

“Ništa ne stoji, a nekad moramo paziti da ne robujemo formi. Bitni su sadržaji, projekti, a forme uvijek stignemo ispuniti”, zaključila je ministrica.Autor-Hina

HVIDR-a Slavonski Brod: Ministrice Blaženka Divjak, javno odgovorite na pitanja Braniteljskog portala i konačno pokažite odgovornost i prema hrvatskim braniteljima…

T.H./Braniteljski portal


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •