Ministarstvo znanosti i hrvatskih branitelja dogovorili: Zapošljavanje branitelja za ravnatelje pod jednakim uvjetima

Neki od tih uvjeta su, primjerice, visoka stručna sprema, potreban staž od osam godina u sustavu obrazovanja, stručni ispit, te da kandidatkinja ili kandidat za dužnost ravnatelja školske ustanove nije pravomoćno osuđen ili da se protiv kandidatkinje ili kandidata ne vodi kazneni postupak...

DOGOVORILI SE-Predstavnici Ministarstva znanosti i obrazovanja i Ministarstva hrvatskih branitelja postigli su na sastanku u petak zajednički stav
Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Neki od tih uvjeta su, primjerice, visoka stručna sprema, potreban staž od osam godina u sustavu obrazovanja, stručni ispit, te da kandidatkinja ili kandidat za dužnost ravnatelja školske ustanove nije pravomoćno osuđen ili da se protiv kandidatkinje ili kandidata ne vodi kazneni postupak…

Nakon održanoga zajedničkog sastanka predstavnika ministarstava znanosti i obrazovanja i hrvatskih branitelja, postignut je zajednički stav kako je, u kontekstu mogućnosti primjene odredbi Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i njihovih obitelji i Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi, za izbor ravnatelja školskih ustanova, propise moguće primijeniti isključivo na način opisan u uputi Ministarstva znanosti i obrazovanja’, istaknuto je u priopćenju Ministarstva znanosti i obrazovanja.

-SMIŠLJENI UDAR FOTELJAŠA NA HRVATSKE BRANITELJE kako bi se hrvatska javnost okrenula protiv heroja!…

Predstavnici Ministarstva znanosti i obrazovanja i Ministarstva hrvatskih branitelja postigli su na sastanku u petak zajednički stav da se izbor ravnatelja školskih ustanova provodi pod jednakim uvjetima i u skladu s uputom Ministarstva znanosti i obrazovanja, koje će uskoro školama dati nove upute.

Navedeno je da je postupke izbora ravnatelja školskih ustanova moguće provesti tako kako je opisano u uputi tj. uz uvjet ispunjavanja jednakih uvjeta, odnosno uvjeta propisanih Zakonom.
Neki od tih uvjeta su, primjerice, visoka stručna sprema, potreban staž od osam godina u sustavu obrazovanja, stručni ispit, te da kandidatkinja ili kandidat za dužnost ravnatelja školske ustanove nije pravomoćno osuđen ili da se protiv kandidatkinje ili kandidata ne vodi kazneni postupak za neko od kaznenih djela utvrđenih člankom 106. i slično, s obzirom na to da Zakon o odgoju i obrazovanju za izbor ravnatelja ne propisuje dodatne kriterije niti selekcijski postupak temeljem kojega bi se, na drugi način, mogli rangirati pristupnici natječajnoga postupka.

Kako je istaknuto, Ministarstvo znanosti i obrazovanja uočilo je ovaj nedostatak u postojećem Zakonu o odgoju i obrazovanju, te je u izmjenama i dopunama toga zakona, koje se trenutačno nalaze u postupku donošenja u saborskoj proceduri, predvidjelo drukčiji način selekcije i bodovanja natječajnih pristupnika, a time će se, stoji u priopćenju, osigurati transparentan način zapošljavanja svima pod jednakim uvjetima. Ministarstvo znanosti i obrazovanja analizirat će postojeću situaciju i naknadno dati školskim ustanovama daljnje upute za postupanje, zaključilo je ministarstvo u priopćenju.


Slične teme;

-SMIŠLJENI UDAR FOTELJAŠA NA HRVATSKE BRANITELJE kako bi se hrvatska javnost okrenula protiv heroja!…

-OTVORENO PISMO g. RADOVANU FUCHSU: TRAŽIMO DA SE DETALJAN, POTPUN I OPŠIRAN SADRŽAJ GRADIVA POVIJESTI DOMOVINSKOGA RATA OBJAVI HRVATSKOJ JAVNOSTI!

 


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

2 KOMENTARI

  1. Ma KOJA panika i paranoja je nastala u jugokomunistickim redovima koji su uzrupirali Hrv. obrazovanje, ukenjali su se da neće moći nastaviti proizvoditi lažno javno znanje i krivotvorine o Domovinskom obrambenom ratu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 − 5 =