Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Ono što je MVEIP danas objavilo, da srbina i provokatora Aleksandra Vulina proglašavaju “personom non grata” – o tom je Braniteljski portal pisao još . godine, pa su se na Braniteljski portal mnogi obrušavali kao na medij koji ne želi dobre odnose sa susjedima kao i to, da se na taj način širi nekakva mržnja i netrpeljivost prema srpskom narodu. No, tad smo samo objavili ono što je ISTINA i što je provokator Vulin izjavljivao i već tad znali da upravo taj lik šteti odnosima Hrvatske i srbije i da ne misli niti želi ništa dobroga Hrvatskoj, što su mnogi protumačili na posve drugačiji način. U završnom tekstu naše objave stalo je ovo-citiramo;

-Vulinu se nije smjelo dopustiti ni da dođe u Hrvatsku, jer se dobro znalo kako i na koji način govori o Domovinskome ratu, ali i o bl. Alojzije Stepincu. Dok je na ulicama Šibenika javno davao izjavu da je u Hrvatskoj bio građanski rat, još su ga morali čuvati i hrvatski specijalci.

Ne daj Bože da mu se nešto dogodi dok on iznosi sramne i lažne činjenice, zbog kojih bi u svakoj demokratskoj državi odmah bio proglašen persona non grata!Dokle će Hrvatska trpjeti takve tipove?-završen citat.

Danas, nakon šest mjeseci od naše objave MVEIP je napokon shvatilo i Vulina proglasio neželjenim gostom u Hrvatskoj te su dali i javno priopćenje na mrežnoj stranici MVEIP, koje prenosimo u cjelosti.


Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske danas je notom koja je upućena Veleposlanstvu Republike Srbije u Zagrebu osudilo današnju izjavu ministra obrane Republike Srbije Aleksandra Vulina u kojoj tvrdi da o njegovom dolasku u Republiku Hrvatsku „… može odlučiti vrhovni komandant Vojske Republike Srbije, gospodin Aleksandar Vučić, a nikako o tome ne mogu da odluče hrvatski ministri.“

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova je u noti podsjetilo da je Republika Hrvatska suverena država, članica Europske unije i NATO-a, u kojoj o ulasku stranaca odlučuju isključivo nadležne hrvatske institucije, u skladu s hrvatskim zakonima.

Spominjanje vrhovnog zapovjednika Vojske Republike Srbije Aleksandra Vučića, kao osobe koja odlučuje o bilo čijem dolasku u Republiku Hrvatsku je neprimjeren i neprihvatljiv pokušaj negiranja suvereniteta Republike Hrvatske.

Nakon sramotnog izgreda koji se 18. travnja 2018. godine dogodio u Narodnoj skupštini Republike Srbije prilikom službenog posjeta predsjednika Hrvatskog sabora, ova izjava ministra obrane Republike Srbije Aleksandra Vulina predstavlja dodatnu provokaciju koja sigurno ne pridonosi razvoju dobrosusjedskih odnosa i punog međusobnog uvažavanja.

Zbog gore citirane izjave ministar obrane Republike Srbije Aleksandar Vulin do daljnjega nije dobrodošao u Republiku Hrvatsku, stoji u priopćenju MVEIP…OVDJE

T.H.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

27 KOMENTARI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 × četiri =