Podijeli

Cilj Javnog poziva je promicanje vrijednosti Domovinskog rata kroz povećanu dostupnost pisane riječi o Domovinskom ratu…

Ministarstvo hrvatskih branitelja objavilo je Javni poziv za sufinanciranje tiska književnih ili publicističkih djela o Domovinskom ratu te sufinanciranje prijevoda i objave u e-obliku prethodno objavljenih djela o Domovinskom ratu sredstvima Državnog proračuna Republike Hrvatske u 2019. godini.

Javnim pozivom prikupljaju se projektni prijedlozi za tisak književnih i publicističkih djela o Domovinskom ratu te projektni prijedlozi za prijevod na strani jezik i objavu u e-obliku već objavljenih književnih ili publicističkih djela o Domovinskom ratu u 2019. godini.

Svrha i cilj ovog Javnog poziva je očuvanje i promicanje vrijednosti Domovinskog rata kroz povećanu dostupnost pisane riječi o Domovinskom ratu u kulturnom životu, afirmaciju pisane riječi i autora koji pišu o Domovinskom ratu. Javni poziv objavljen je na temelju Programa Vlade Republike Hrvatske za mandat 2016.– 2020. te Strateškog plana Ministarstva hrvatskih branitelja za razdoblje 2018.-2020.

Pravo sudjelovanja imaju sve fizičke osobe i udruge iz Domovinskog rata registrirane u Republici Hrvatskoj barem godinu dana prije podnošenja zahtjeva, neovisno o njihovom prethodnom književnom ili publicističkom radu i iskustvu, navodi se u priopćenju Ministarstva hrvatskih branitelja.

Javni poziv otvoren je od 4. ožujka do 2. svibnja 2019. godine, a detalje možete pogledati ovdje.

M.M.


Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 − 1 =